Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chceme medaili, v přípravě to byla bomba, říká Straka, rekordmanův nástupce v Litvínově

Chceme medaili, v přípravě to byla bomba, říká Straka, rekordmanův nástupce v Litvínově
Chceme medaili, v přípravě to byla bomba, říká Straka, rekordmanův nástupce v LitvínověProfimedia
S novým kapitánem vstoupí do sezony hokejisté Litvínova. Po klubové legendě Viktoru Hüblovi, jenž v týmu Vervy po minulém ročníku skončil, bude nosit "céčko" na dresu Petr Straka (30). Útočník si pochvaloval letní tvrdou přípravu pod koučem Vladimírem Růžičkou.

Před pátečním vstupem do ročníku mluvil i o ambicích týmu. "Rozhodně chceme medaili. Před sezonou se to lehce říká, ale tak by to podle mého mělo skutečně být," řekl Straka.

Faktu, že převzal roli kapitána po Hüblovi, jenž drží extraligové rekordy v počtu zápasů i gólů, si moc váží. "Velká čest. Už jen z toho pohledu, po kom to přebírám. Stejně tak pohled do minulosti tady v klubu, kdo 'céčko' nosil. Udělám vše pro to, aby v kabině byla lepší nálada a celá naše sezona byla lepší," uvedl hráč, jenž má i tři starty v NHL v dresu Philadelphie.

Tušil, že by možnost šéfovat kabině mohla přijít. "Už když jsem tady podepisoval smlouvu, měl jsem pocit, že se to ode mě bude možná trošku chtít. V minulé sezoně to bylo složité s ohledem na kluky, kteří v kabině seděli. Na to jsem asi moc slušný, abych přišel do nového týmu a začal mu nějak šéfovat, když tady byli hráči, kteří toho tolik dokázali. Teď se to přece jen uvolnilo," připustil Straka s připomínkou odchodu Hübla či Františka Lukeše.

"I když my všichni, co tady máme odehráno trošku víc, nedáme dohromady, kolik měl odehráno Viktor (Hübl) sám, ale už jsme byli všude možně po světě a zažili jsme lepší i horší týmy. Máme tedy představu, jak by to asi mělo fungovat. Už loni po posledním zápase jsme si sedli a bavili se, co je potřeba změnit. Snad se to teď odrazí na ledě," přál si Straka.

Pocit z týmu má dobrý, ale zůstává opatrný. "Zatím to vypadá velmi dobře, ale počítá se to až od pátku. Samozřejmě doufám, že navážeme na to, co jsme předváděli v přípravě a ještě to vystupňujeme. Tým vypadá velmi slušně, a když budeme plnit, co se po nás bude chtít, stát jeden za druhým a tahat za jeden provaz, věřím, že můžeme být úspěšní," řekl Straka.

Aktuální soupiska Litvínova

Mužstvo k tomu má podle jeho názoru potenciál. "Minulá sezona od nás nebyla ideální, ale my všichni tady věříme, že můžeme být daleko lepší. K tomu přibyli další kluci, kteří přišli. Prakticky všichni jsme v ideálním hokejovém věku a ambice růst by měl mít úplně každý. Věřím, že to z naší strany bude úplně o něčem jiném, než to bylo v té sezoně předchozí," pousmál se Straka.

A pochvaloval si úroveň přípravy, kterou nastavil kouč Vladimír Růžička"Myslím, že budeme hodně pohybliví, natrénováno máme, protože tréninky měly opravdu grády. V prvních týdnech jsem si říkal, že tady za trénink dlouhý 45 minut nabruslím stejně jako jindy za dvě hodiny. Kolikrát musel člověk ujet 150 metrů, aby si vůbec vystřelil na bránu," řekl Straka.

Z Plzně byl podle svých slov zvyklý trénovat jako pes. "Ale když jsme tady trénovali jako psi, ptal jsem se sám sebe, jak je možné, že mě všechno tolik bolí," uvedl s úsměvem.

"Tým si na to ale už zvyknul a tolik nám to nepřijde. V přátelácích jsem si pak mnohdy říkal, že to je bomba. Člověk zjistil, že je všude rychleji a má na vše spoustu času. Je to vážně znát, ale beru to zároveň jako základ, který bychom měli mít. Dnešní hokej se bez toho neobejde. Doufám, že se to projeví v tom, že budeme schopní s každým bruslit, ideálně každého ubruslit a tou fyzickou připraveností každého přehrát," prohlásil Straka.