Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čeští kajakáři si podmanili Světový pohár v Tacenu. Prskavec vyhrál, Přindiš je druhý

Jiří Prskavec na závodě SP v Tacenu.
Jiří Prskavec na závodě SP v Tacenu.Profimedia
Vodní slalomář Jiří Prskavec (30) vyhrál na Světovém poháru v Tacenu závod kajakářů a zopakoval vítězství z Prahy. Vít Přindiš (34) skončil původně desátý, ale po zrušení padesátisekundové penalizace se posunul na druhé místo za svého krajana.

Olympijský vítěz z Tokia Prskavec projel trať ve slovinském středisku čistě a měl i nejrychlejší čas. Vítěz semifinále Přindiš hned v úvodu chyboval, ale původní padesátisekundovou penalizaci z první branky mu rozhodčí po dojetí zrušili. Úřadující mistr světa se posunul hned za Prskavce.

"Ani v jednom semíčku jsem nezajel branky jedna a dva, tam jsem vždycky ztratil čas. Ve finále jsem začal výborně, proklouzlo mi to a na té vlně jsem se držel až dolů," řekl Prskavec České televizi. "Mám z toho strašnou radost, podruhé za sebou se mi povedlo v Tacenu zvítězit a to se strašně cení."

Poprvé v kariéře

Zatímco Prskavec v Tacenu zopakoval loňské prvenství, Přindiš se ve Slovinsku dostal na stupně vítězů v SP poprvé v kariéře. Celkovým osmým triumfem v seriálu se Prskavec na Přindiše dotáhl.

"Medaile je krásná, je to moje první z Tacenu. Byl jsem tady čtvrtý, pátý, různý místa. Je to vlastně jedna z mála tratí, kde mi medaile vždycky unikala. Konečně ji tady mám, navíc zase v českém dvojboji, takže paráda," prohlásil v ČT Přindiš.

Oba si polepšili i v průběžném hodnocení SP –⁠ Prskavec po třech závodech vede, Přindiš je třetí. Mezi oběma Čechy je Ital Giovanni De Gennaro, který v sobotu dojel šestý.

Veronika Vojtová si oproti semifinále o dvě příčky polepšila a skončila osmá. Vyhrála hvězdná Australanka Jessica Foxová, jež si spravila chuť po pátečním nevydařeném finále na kanoi.