Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čeští junioři na MS zdemolovali Němce 8:1 a ve čtvrtfinále jdou na Švýcarsko

Aktualizováno
Čeští junioři na MS zdemolovali Němce 8:1 a ve čtvrtfinále jdou na Švýcarsko
Čeští junioři na MS zdemolovali Němce 8:1 a ve čtvrtfinále jdou na ŠvýcarskoProfimedia
Čeští hokejoví junioři na mistrovství světa do 20 let zvládli poslední zápas základní skupiny proti Německu s grácií. Svěřenci kouče Radima Rulíka zdemolovali Německo 8:1 a výhra Kanady nad Švédy znamená nejen jejich vítězství ve skupině, ale především čtvrtfinálového soupeře v podobě Švýcarska (pondělí 19.30 SEČ). V posledním zápase roku si tři body připsali Jaroslav Chmelař, Gabriel Szturc, Martin Ryšavý a Jakub Brabenec.

Česko –⁠ Německo 8:1

Češi šli za výhrou velmi rázně, soupeře přestříleli drtivým poměrem 54:19 a do poloviny utkání si vypracovali tříbrankový náskok. O góly se postarali Chmelař, jenž se prosadil dvakrát, Ryšavý, Szturc, David Špaček, Petr Hauser, Jakub Kos a Jiří Ticháček. Němci se prosadili za stavu 0:3.

Mladíci bodovali i ve čtvrtém vystoupení na šampionátu, ztratili jen dva body po porážce 2:3 v prodloužení se Švédy v předchozím utkání. Právě Seveřané je mohou ještě přeskočit a skupinu vyhrát. Pokud ale neuhrají s Kanadou více než bod, zůstanou první Češi. V takovém případě by je na úvod vyřazovacích bojů čekalo Švýcarsko.

Vybrané statistiky zápasu Česko – Německo
Vybrané statistiky zápasu Česko – NěmeckoLivesport

Na začátku páté minuty se proti pravidlům provinil Philip Sinn a český výběr měl k dispozici první přesilovku, kterou také zužitkoval. Provinilce vrátil do hry už po 57 sekundách Špaček, když se na kruhu opřel do kotouče a ranou bez přípravy otevřel skóre. Na začátku 18. minuty potrestal chybu soupeře při rozehrávce Szturc, který chytře bekhendem překonal brankáře Nikita Quappa.

Toho nahradil před polovinou utkání Simon Wolf a čelil čím dál výraznější převaze českých juniorů. Už po 51 sekundách inkasoval z hole Chmelaře. Ve 33. minutě sice Veit Oswald se štěstím snížil a připravil Tomáše Suchánka o čistý štít, ale k zápletce měli Němci hodně daleko. I proto, že s rychlou odpovědí přispěchal Ryšavý. Po 47 sekundách od jeho gólu nachytal Wolfa z úhlu Hauser a zvýšil už na 5:1.

Tabulka MS U20 – skupina A
Tabulka MS U20 – skupina ALivesport

Pěkná rychlá souhra ve 45. minutě přinesla další gól - do odkryté branky zakončil Chmelař. Za dalších 29 sekund lovil Wolf kotouč ze sítě znovu, když Kos završil povedenou kombinaci s Ryšavým. Měchura v 55. minutě zazvonil na horní tyčku, Češi se ale přece jen dočkali osmé branky o chvilku později díky přesné ráně Ticháčka.