Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Celou sérii rozhodl jeden gól, bohužel padnul do naší sítě, mrzelo gólmana Pavláta

Dominiku Pavlátovi skončila sezona.
Dominiku Pavlátovi skončila sezona.Profimedia
Hokejisté Plzně dokázali dát v sérii předkola play off během tří duelů na ledě Liberce deset gólů za sebou, aniž by sami inkasovali. Vedli tím pádem i v rozhodujícím pátém utkání souboje o čtvrtfinále v 9. minutě už 3:0, ale pak se jejich šňůra zastavila a Bílí Tygři díky výhře 4:3 v prodloužení slavili postup. Plzeňský gólman Dominik Pavlát (23) upozornil na to, že Indiáni byli po devíti porážkách v závěru základní části a pádu na dvanácté místo předčasně odepisováni. Vzepjali se i po úvodní porážce 1:4 v Liberci a rvali se o pokračování sezony do posledních sekund.

"Samozřejmě to mrzí. Vypadli jsme a končí nám sezona. Ale ty predikce před play off, to nikdo nemůže brát. Jak jsme mohli vidět, nikdo nám nevěřil. Všichni psali, že to bude 3:0 pro Liberec, nebo že maximálně uhrajeme jeden zápas. A pak bum a celou sérii rozhodl jeden gól. Bohužel padnul do naší sítě," řekl Pavlát.

"Prohráli jsme deset zápasů v řadě, ale my jsme šli do play off, že je to nová soutěž. Bylo to pro nás trošku vysvobození. V play off jsme ukázali, jaký jsme tým. Neviděl jsem důvod, proč by nás někdo měl odepisovat," prohlásil Pavlát.

Utkání Liberec – Plzeň 4:3p

Plzeň zastavila sérii neúspěchů ve čtvrtečním druhém utkání v Liberci, kde vyhrála 6:0. "Tím jsme se chytli a hráli jsme to, co po nás trenéři chtěli. Táhli jsme jako tým za jeden provaz, což bylo nejdůležitější," podotkl Pavlát.

V rozhodujícím duelu ale Západočechům nestačilo ani vedení 3:0. "Oni dali jeden gól, druhý gól a dostali se zpátky do zápasu. Měli domácí prostředí, ale na to bych se nechtěl vůbec vymlouvat. Naši fanoušci přijeli v hojném počtu, byli skvělý a myslím si, že ty liberecké přeřvali. Byli úplně úžasní a chceme jim za to ohromně poděkovat," doplnil Pavlát.

Naději na účast ve čtvrtfinále, kde by Indiáni vyzvali nejlepší tým základní části Pardubice, jim sebral z úniku po 99 sekundách prodloužení Adam Najman. "Najel si mezi beky, dostal hezkou přihrávku. Udělal kličku, naznačil, že půjde do bekhendu, stáhnul to do forhendu a dal mi to mezi nohy," popsal akci Pavlát.