Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Budějovice přerušily sérii proher, trenéra Modrého zachránil nájezdník Pech

Budějovice přerušily sérii proher, trenéra Modrého zachránil nájezdník Pech
Budějovice přerušily sérii proher, trenéra Modrého zachránil nájezdník PechProfimedia
Hokejisté Českých Budějovic zdolali v předehrávce 13. kola Tipsport extraligy doma Plzeň 3:2 po samostatných nájezdech a zabrali po sérii devíti porážek, během kterých získali jen tři body. Kouč Motoru Jaroslav Modrý (51) měl od vedení po úterní prohře v Kladně 1:2 ultimátum, že v případě další porážky na lavičce skončí. V rozstřelu rozhodl Lukáš Pech (39).

Motor se musel obejít bez dvou zraněných opor - brankáře Dominika Hrachoviny a kanonýra Milana Gulaše, kteří se zranili v Kladně. Ve 3. minutě se ujali hosté snadno vedení. Rozehrávku gólmana Strmeně za brankou zblokoval Kodýtek a Schleiss skóroval do prázdné klece.

Jihočeši odpověděli tlakem, při kterém měl největší šanci Toman, ale gólman Pavlát zasáhl lapačkou. Na druhé straně mohl zvýšit Kodýtek, který nastoupil k jubilejnímu 300. utkání v extralize, ale sám před Strmeněm minul. Domácí se ubránili při Šenkeříkově trestu a při Štenclově vyloučení před pauzou trefil Dvořák z dorážky horní tyč.

Statistiky utkání České Budějovice - Plzeň

Strmeň kryl v úvodu druhé části Langovu šanci. První přesilovku domácím nabídl faulem Baránek, Pavlát ale pokusy Hanzla a Šenkeříka chytil. S koncem početní výhody neproměnil Vopelkovu přihrávku Valský. V polovině utkání při Marcelově pobytu na trestné lavici zvýšil po Rekonenově šanci z dorážky do odkryté branky Kodýtek.

Motor se dočkal gólu také v početní výhodě při Mertlově trestu. Hanzlova střela ještě za Pavlátem neskočila, ale puk se odrazil k Pechovi, který u levé tyče snadno snížil. A hned za 41 sekund Jihočeši ztrátu smazali. Tomeček ještě možnost nevyužil, ale Valský z dorážky po Pechově práci před brankou vyrovnal.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Flashscore

Do závěrečné části nastoupili domácí aktivně, ale Pavlát odolával i při Baránkově trestu a kryl i střelu explzeňského Dzierkalse, který zakončil vlastní individuální akci. Plzeň nevyužila přesilovku při Vopelkově trestu. V 53. mohl vrátit hostům vedení Kodýtek a z dorážky z levé tyče neuspěl ani Rekonen. Na druhé straně po přečíslení nepřekonal Pavláta Toman.

Nastavení nerozhodlo a v nájezdech se prosadil jako jediný v páté sérii Pech.

Tabulka Tipsport extraligy