Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Šampion těžké váhy Usyk se vzdal jednoho ze svých mistrovských pásů. Ten zamíří do Anglie

Usyk získal pásy všech čtyř hlavních organizací.
Usyk získal pásy všech čtyř hlavních organizací.Reuters
Boxer Oleksandr Usyk (37) se vzdal mistrovského pásu organizace IBF, který spolu s dalšími třemi od května držel jako nezpochybnitelný šampion těžké váhy. Ukrajinec o tom informoval na sociální síti X.

Usyk v květnu v Rijádu porazil Brita Tysona Furyho na body a sjednotil mistrovské pásy čtyř hlavních organizací WBA, WBC, IBF a WBO. Posledním nezpochybnitelným šampionem v těžké váze byl před ním do dubna roku 2000 Brit Lennox Lewis.

Nyní se Usyk rozhodl pásu organizace IBF vzdát. Původně ho chtěl udržet do prosincové odvety s Furym, to by však bylo podle pravidel možné pouze v případě, že by boxoval proti vyzyvateli, kterého by mu vybrala IBF.

Tím měl být Chorvat Filip Hrgovič, který se nakonec o titul mistra světa těžké váhy organizace IBF utkal s Danielem Duboisem a prohrál. Britský boxer byl vyhlášen prozatímním šampionem a čeká, až bude jeho titul po Usykově ustoupení oficiálně potvrzen.

Triumf by měl Dubois obhajovat 21. září ve Wembley proti krajanovi Anthonymu Joshuovi. "Anthony a Danieli, vím, že titul IBF je pro vás důležitý. Takže tady je jako dárek ode mě," prohlásil Usyk, jenž by měl zbývající pásy WBA, WBC a WBO obhajovat proti Furymu 21. prosince.