Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bouzková povolila Šalkové tři hry, známe čtvrtfinalistky Livesport Prague Open

Aktualizováno
Marie Bouzková podala dominantní výkon
Marie Bouzková podala dominantní výkonProfimedia
Marie Bouzková (24) vyhrála na turnaji Livesport Prague Open duel 2. kola s krajankou Dominikou Šalkovou (18) snadno 6:1 a 6:2 a během necelé hodiny postoupila do čtvrtfinále. Mezi nejlepších osm hráček se v průběhu středy probojovaly i Magda Linetteová (30) z Polska, Čchiang Wang (30) z Číny a Ruska Oksana Selechmetěvová (19)

Bouzková splnila v českém souboji roli favoritky a byla po většinu zápasu s kvalifikantkou Šalkovou dominantní. Vývoj zápasu ovlivnila už první hra, ve které Šalková čelila třem brejkbolům, ale Bouzková nakonec ten poslední proměnila. Čtvrtfinalistka nedávného turnaje ve Wimbledonu pak v prvním setu ještě dvakrát prolomila podání Šalkové a během 27 minut jej získala pro sebe.

Ve druhé sadě byl stav rychle 4:0 a až poté Šalková ztratila ostych. Nejdříve si vypracovala šest brejkbolů a i když jí šance nevyšla, získala nakonec dvě hry a i ona si vysloužila potlesk publika.

"Doposud jsme spolu nikdy nehrály. Tušila jsem, že budu muset hodně běhat, ona jde do každého míče na 100 procent. Nebyl to jednoduchý zápas a jsem ráda, že jsem to zvládla takhle," řekla Bouzková novinářům. "První zápas tady byl dost na nervy, dnes jsem to už víc užila a myslím, že jsem byla mnohem víc připravená. Soupeřku pro čtvrtfinále vůbec neznám, ale trenér se na její zápas dívá, tak určitě uděláme nějakou přípravu."

O druhé letošní semifinále si Marie Bouzková zahraje s kvalifikantkou Oksanou Selechmetěvovou.

Magda Linetteová přehrála Viktorii Tomovovou (27) z Bulharska ve dvou setech 6:3 a 6:3. Polské hráčce se podařil úvod, ve kterém hned ve druhé hře získala brejk. Jistým výkonem na svém servisu si pak udržovala náskok a sadu jistě dopodávala. Také ve druhém setu šla Polka rychle do vedení, nedovolila své soupeřce jediný brejkbol a naopak po 76 minutách využila při podání soupeřky první nabízený mečbol.

Linetteová navázala na svůj velmi dobrý výkon z pondělka, kdy vyřadila třetí nasazenou Elise Mertensovou (26) a ve čtvrtfinále se střetne s Číňankou Čchiang Wang, která zdolala Dalilou Jakupovičovou ze Slovinska

Čínská tenistka se na začátku chvíli hledala, první hru musela vybojovat přes brejkbol Jakupovičové a následně i dvakrát přišla o svůj servis. Od stavu 2:3 ale získala osm her v řadě a suverénně si po 64 minutách došla pro postup.

Kompletní výsledky Livesport Prague Open sledujte na Livesport.cz