Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V Torontu končí Bouzková i Kvitová, Plíšková si v českém derby poradila s Krejčíkovou

Aktualizováno
V Torontu končí Bouzková i Kvitová, Plíšková si v českém derby poradila s Krejčíkovou
V Torontu končí Bouzková i Kvitová, Plíšková si v českém derby poradila s KrejčíkovouProfimedia
Na nedávný triumf na Livesport Prague Open Marie Bouzková (24) v Torontu nenavázala. Prošla sice kvalifikací, v úvodním kole ale prohrála s úřadující wimbledonskou šampionkou Jelenou Rybakinovou po tříhodinové bitvě 5:7, 7:6 a 1:6. V Torontu bylo v pondělí k vidění i české derby, v němž Karolína Plíšková (30) porazila Barboru Krejčíkovou (26) 6:3, 6:4. Už v 1. kole končí také Petra Kvitová (32), která ve třech setech nestačila na Američanku Alison Riskeovou.

Bouzková se před týdnem v pražské Stromovce dočkala prvního titulu z okruhu WTA. Zámořská mise pro ni začala úspěšnou kvalifikací, ale v hlavní soutěži už to tak dobře nešlo. S Rybakinovou z Kazachstánu bojovala tři hodiny a tři minuty, uspěla jen v tie-breaku druhé sady v poměru 7:3.

V zápase dvou nejlépe postavených Češek v žebříčku WTA měla navrch 14. Plíšková nad 19. Krejčíkovou. Za výhrou jasně mířila do stavu 5:1 ve druhém setu, než se Krejčíková nadechla k odporu a třemi gamy v řadě snížila. Výsledek už ale neotočila a s Plíškovou prohrála i čtvrtý vzájemný duel po loňském Turnaji mistryň, Roland Garros v roce 2018 a turnaji ITF v Bratislavě před 11 lety.

Výsledky 1. kola turnaje v Torontu

Petra Kvitová skončila na prestižním tenisovém turnaji v Torontu v prvním kole po prohře 2:6, 6:4 a 3:6 s Alison Riskeovou. Vítězka kanadského podniku z roku 2012 a dvojnásobná wimbledonská šampionka bojovala o postup s Američankou dvě hodiny.

Kvitová v Kanadě zahájila přípravu na tvrdém povrchu na US Open poté, co kvůli poraněnému zápěstí odřekla před dvěma týdny Prague Open ve Stromovce. Proti Riskeové zpočátku hodně chybovala, v prvním setu ztratila dvakrát servis, ale ve druhé sadě dohnala manko brejku a vyrovnala.

V rozhodujícím dějství česká tenistka opět neudržela podání v pátém gamu a Riskeová už náskok uhájila. Stejně staré soupeřce, která je na 35. místě o 12 pozic ve světovém žebříčku níže, podlehla Kvitová potřetí za sebou.

Úvodní zápas má zdárně za sebou americká hvězda Serena Williamsová. Majitelka 23 grandslamových titulů slavila ve druhém duelu po neúspěšném Wimbledonu první vítězství po 14 měsících, když zdolala 6:3, 6:4 Španělku Nurii Párrizasovou. V přípravě na US Open může být její další soupeřkou Tereza Martincová, ta musí ale nejdříve vyřadit olympijskou vítězku Belindu Bencicovou.

Poslední grandslam sezony začne za tři týdny.