Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bojuji sama se sebou. Martincová po domácím krachu doufá v americký restart

Tereza Martincová loňskou finálovou účast na Livesport Prague Open neobhájí.
Tereza Martincová loňskou finálovou účast na Livesport Prague Open neobhájí. Profimedia
Mrzela ji nejen pátá porážka za sebou, ale i fakt, že na domácím turnaji nedokázala obhájit loňské finále. Tereza Martincová (27) v 1. kole Livesport Prague Open nedotáhla nadějně rozehraný duel se 102. hráčkou světa Francouzkou Chloé Paquetovou (28) a po prohře 6:2, 4:6, 3:6 se s turnajem loučí. Rodačka z české metropole plánuje v nejbližší budoucnosti účast na turnajích v USA a věří, že se se v Americe dokáže restartovat.

"To, že jsem tu byla loni ve finále, mi už vypadlo. Nicméně jsem to teď neobhájila a mrzí mě to. Nedá se nic dělat," prohlásila Martincová na pozápasové tiskové konferenci.

Připustila, že domácí turnaje v oblibě příliš nemá, jelikož se jí na nich příliš nedaří. "Bohužel. Minulý rok byl spíš taková výjimka. Ani letos jsem nepředvedla svůj nejlepší výkon. Začátek nebyl sice špatný, ale pak se mi to sesypalo a nemohla jsem se do toho vrátit zpět," uvedla.

Martincová byla proti Paquetové v první sadě při svém servisu stoprocentní a ve druhém setu vedla i přes jedno ztracené podání 3:1. Poté ale přišla o servis ještě čtyřikrát a Francouzka duel otočila.

"Nevyšlo mi tam pár úderů. Co si pamatuju, udělala jsem několik jednoduchých chyb za sebou a pak se mi to celé sesypalo. Nebyla jsem schopná se vrátit zpět," zopakovala Martincová.

Od chvíle, co vzdala v červnu semifinále turnaje v Nottinghamu s Beatriz Haddadovou Maiaovou kvůli bolavému kolenu, prohrála na dalších čtyřech turnajích vždy v úvodním kole. "Chybí mi odehrané zápasy, protože se mi to teď nesešlo. Člověk se snaží vrátit zpět, ale spíš bojuje sám se sebou, než aby řešil hru na kurtu soupeře," řekla Martincová.

Na neúspěšnou sérii z 1. kol však během zápasu nemyslela. "Ačkoliv se mi nesešlo pár prvních kol, bývá to i ovlivněné losem. S tím člověk nic neudělá. Občas se to tak sejde. Během zápasu jsem si na to ani nevzpomněla," uvedla.

V příštích týdnech se chystá odletět do USA, kde ji čeká šňůra dalších zápasů na tvrdém povrchu. Na konci srpna pak začne grandslam US Open. "Asi bude lepší se pokusit o restart tam," doufala Martincová.

Statistiky ze zápasu Terezy Martincové proti Chloé Paquetové si prohlédněte na livesport.cz