Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čekání na medaili trvá, čeští hokejisté na MSJ nezvládli těsný souboj se Švédskem

Aktualizováno
Čeští junioři nakonec na cenný kov nedosáhli.
Čeští junioři nakonec na cenný kov nedosáhli.Profimedia
Směle se dá říci, že byli většinu utkání lepší, přesto čeští hokejisté na MS do 20 let v Edmontonu na švédského soupeře nestačili a prohráli 1:3. Dál tak pokračuje čekání na medaili, kterou český výběr z turnaje naposledy přivezl v roce 2005.

"Je to hokej a ten se hraje na vítězství. Toho jsme nedosáhli. Hráči ale udělali vše, co bylo v jejich momentálních silách. Myslím si, že jsme v zápase nebyli horším týmem. Chybělo nám trochu štěstí, nastřelili jsme několik tyček," řekl kouč českého výběru Radim Rulík po utkání.

Seveřané se v semifinále proti Finsku střelecky neprosadili, proti českému výběru hned v úvodu dvakrát trefili brankovou konstrukci. Nejprve ve 2. minutě Lysell, poté ve 4. minutě při přesilovce Andrae.

Následně se do slibné šance dostal Olausson, gólman Suchánek byl ale připraven. Do vedení se Švédové dostali v 15. minutě, kdy Lysell přebruslil Ticháčka, rychle objel branku a před přesunujícím se Suchánkem stihl zasunout puk za brankovou čáru.

Češi drželi se soupeřem krok v počtu střeleckých pokusů, brankáře Wallstedta ale výrazněji neohrozili.

Ve 22. minutě se do slibné šance dostal Gut, vyrovnat však nedokázal. Hauser o deset minut později nevyužil zaváhání Olssona. Ve 34. minutě byl vyloučen Edvinsson a Češi první přesilovku rychle využili. Jiříčkovu střelu vyrazil Wallstedt přímo do Guta a švédský bek se mohl po osmi sekundách vrátit na led.

Statistiky utkání Švédsko - Česko

Nerozhodný stav ale vydržel jen 109 sekund. Bezprostředně po buly se prosadil Rosén. Ještě ve druhé části mohl opět vyrovnat Ivan, trefil ale jen tyč. "Strašně těžko se to hodnotí. Mohl bych říct, že Švédové měli větší štěstí. Nechci nás tím omlouvat, někdy jsou ale prohry, kdy odevzdáte maximum a stejně to nestačí. Tohle byla jedna z nich," uvedl Gut.

Ve třetí části měli Češi šanci přidat druhý gól v početních výhodách, nedokázali ale využít dva tresty švédského kapitána Andraeho. Wallstedt si s pokusy Kulicha a Menšíka poradil. Seveřany mohl uklidnit Olausson, Suchánek byl ale pozorný.

V 57. minutě se po rychlém protiútoku prosadil Sjödin a rozhodl. Češi nerezignovali, obránce Čech vzápětí trefil tyčku. Vyrovnat se svěřencům trenéra Radima Rulíka ale nepodařilo ani při dlouhé power play.

"Snažím se to brát z té pozitivní stránky. Měli jsme hodně mladý tým, který hrál proti starším dost vyrovnané zápasy. Musíme si z toho vzít ponaučení. Doufám, že na nás lidi koukali a viděli, jak makáme," uvedl obránce David Jiříček.