Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bohačík se do Bambergu těší na kouče Amiela, kterého zná z Nymburka: Lákal mě od Vánoc

Jaromír Bohačík se po nucené zdravotní pauze dostal do rytmu.
Jaromír Bohačík se po nucené zdravotní pauze dostal do rytmu.Profimedia
Po dvou letech ve Štrasburku si Jaromír Bohačík (30) vyzkouší další zahraniční angažmá v německém Bambergu. Potká se tam nejen se spoluhráčem z národního týmu Tomášem Kyzlinkem (29), ale i s bývalým trenérem Nymburka Orenem Amielem. Ten Bohačíka lákal do Bambergu už v průběhu uplynulé sezony, nakonec se ale přesun uskutečnil až v červenci poté, co českému reprezentantovi vypršela smlouva ve Francii.

"Je to pro mě neznámá. Německou ligu jsem nikdy nehrál, bude to pro mě novinka. Velké plus bylo, že je jejich trenérem Oren Amiel, s kterým se znám z Nymburka. To pro mě bude doufám výhoda, protože znám jeho basketbal. I když jsme se pár let neviděli, tak tam něco určitě zůstalo, takže se mi na to bude mnohem lehčeji navazovat," řekl novinářům Bohačík.

Amiel jej chtěl získat dříve než v létě. "Někdy kolem Vánoc už jsme byli s rodinou nastavení tak, že se stěhujeme. Nakonec to z různých důvodů nevyšlo, ale teď v létě tomu už nemohlo nic zabránit."

S Kyzlinkem zatím nové angažmá moc neprobíral. "Zatím jsme se o tom nebavili. Jen možná nějakým vtípkem. Tomáš tam nestrávil extra dlouhou dobu, tým bude jiný, vymění se hodně hráčů. Trenéra znám líp než Tomáš, takže jsem ho zatím nezpovídal," podotkl Bohačík, který se reprezentací chystá na zářijové mistrovství Evropy.

Program mistrovství Evropy

Těší ho i skutečnost, že z Bambergu to bude mít blíž do Česka. "Určitě je příjemnější jet do Bambergu než do Štrasburku. To je sice krásné město, ale z té naší Moravy to bylo někdy i devět hodin. S naší malou dcerou. To už je komplikovanější," řekl Bohačík, ale záhy dodal, že dva roky ve Francii si s rodinou užil. "Poznal jsem tam spoustu lidí. Basketbalově to bylo velice přínosné. Kdyby to tam nebylo fajn, nezůstanu dva roky."

Na konci působení ve Štrasburku se potýkal se zraněním Achillovy šlachy. "Vlastně tři měsíce jsem nehrál. Každé zranění spodní končetiny je komplikovanější, měl jsem dlouhý čas na rekonvalescenci, měl jsem spoustu lidí, kteří se o mě ve Francii starali. Brali jsme to poctivě a nejdůležitější je, že už mě nic nebolí. Byla to jedna z nejlepších rekonvalescencí, jaké jsem kdy měl," ujistil.

Aktuální soupiska Bambergu

Před loňskými olympiádou v Tokiu jej poznamenal covid. Teď doufá, že bude na Eurobasket v Praze a případně na play off v Berlíně perfektně nachystaný. "Rozhodně doufám, že budu v lepší kondici, než jsem byl na olympijských hrách. Tam načasování nemocí nebylo úplně nejlepší, takže věřím, že teď budu přínosnější než na olympiádě."

S chutí už hrál po vynucené pauze s achilovkou na začátku července zápasy kvalifikace mistrovství světa v Pardubicích proti Bosně a Hercegovině a v Klajpedě proti Litvě. "Dlouho jsem ke konci sezony nehrál, naštěstí jsem stihl poslední kvalifikační okno, kde jsem odehrál dvě utkání. Jsem v optimální fázi, odpočinul jsem si a teď se cítím dobře a hlavně jsem zdravý. Ideál," dodal.