Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bohačík končí ve Štrasburku, na rok jej získal Bamberg. Klub mění i Jelínek

Aktualizováno
Jaromír Bohačík podepsal s Bambergem roční smlouvu a těší se na opětovné setkání s izraelským koučem Amielem.
Jaromír Bohačík podepsal s Bambergem roční smlouvu a těší se na opětovné setkání s izraelským koučem Amielem.Profimedia
Po dvou letech končí reprezentant Jaromír Bohačík (30) ve Štrasburku, v nadcházející sezoně bude hrát za Bamberg. Německý klub na webu informoval, že s českým basketbalistou podepsal roční smlouvu. Bohačík poslední dvě sezony strávil ve Štrasburku, kde mu skončila smlouva. Nový klub má i Bohačíkův reprezentační spoluhráč David Jelínek (31), dál však bude hrát španělskou ligu. Po sestupu Andorry, za kterou nastupoval šest sezon, podepsal s Murcií. S ní si zahraje i Ligu mistrů.

"Možnost hrát zase pro Orena mě přesvědčila. Znám ho, znám jeho styl a snáze si tak v novém týmu zvyknu," uvedl na klubovém webu účastník loňského olympijského turnaje v Tokiu Bohačík.

"Bočiho jsme chtěli podepsat už dřív a je skvělé, že se nám to teď podařilo," reagoval izraelský kouč. "Zná můj pohled na basketbal a je to nejen skvělý hráč, ale také dříč, který ví, že klíčem k vítězství je týmová práce," dodal Amiel.

Bohačíkovi, kterého Bamberg představil jako specialistu na střely za tři body, ukončil minulou sezonu už v únoru zánět úponu Achillovy šlachy. Za Štrasburk ve francouzské lize odehrál 20 zápasů, v průměru dal 9,7 bodu a úspěšnost střelby za dva i za tři body si držel na hranici 40 procent.

Jelínek, syn nejlepšího střelce v historii české ligy Josefa Jelínka, podepsal s Murcií roční smlouvu s opcí na další sezonu. Ve španělské lize se bude potkávat se spoluhráči z národního týmu Tomášem Satoranským (30) a Janem Veselým (32), kteří přestoupili do Barcelony.

Velkou část uplynulé sezony zmeškal Jelínek poté, co si v listopadovém utkání kvalifikace mistrovství světa proti Litvě zpřetrhal vazy v kotníku. Po návratu na hřiště už účastník olympijských her v Tokiu sestupu Andorry nezabránil.

Jelínek má za sebou 307 zápasů ve španělské lize. V minulosti působil brněnský odchovanec také v Badaloně a Baskonii. Během působení v Andoře se stal nejlepším střelcem v historii klubu.