Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bernal se vrátí už v závodě Kolem Dánska. Pro tohle jsem dlouho pracoval, řekl

Egan Bernal se na návrat poctivě připravoval.
Egan Bernal se na návrat poctivě připravoval.Profimedia
Kolumbijský cyklista Egan Bernal (25) se sedm měsíců po vážné nehodě na tréninku vrátí do světového pelotonu v závodu Kolem Dánska, který odstartuje v úterý. Oznámili to dnes zástupci stáje Ineos-Grenadiers. Původně se očekávalo, že se elitní vrchař pokusí o comeback až v závěru srpna v závodě Kolem Německa.

"Tohle je chvíle, pro kterou jsem dlouho pracoval. Stěží dokážu vyjádřit, jak moc to pro mne znamená," uvedl vítěz Gira d'Italia a Tour de France, jenž naposledy závodil na loňské Vueltě. Nehoda v přípravě na letošní sezonu ho málem stála život. "Ten den a cesta, kterou jsem od něj urazil, budou už navždy mojí součástí. To se nedá zapomenout," dodal.

Pětadvacetiletý Bernal při lednovém tréninkovém kempu doma v Kolumbii narazil ve vysoké rychlosti do stojícího autobusu. Utrpěl zranění hrudní a krční páteře, zlomil si několik žeber, což mělo za následek propíchnutí plic, stehenní kost, čéšku, ruku a vyrazil si zub. V nemocnici strávil dva týdny na jednotce intenzivní péče a podstoupil pět operací.