Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Další trio postupuje, olympijský basketbalový turnaj si zahrají i Brazílie, Řecko a Španělsko

Španelsko slaví postup na velký turnaj.
Španelsko slaví postup na velký turnaj.AFP
Pole účastníků olympijského turnaje basketbalistů doplnily Brazílie, Řecko a Španělsko. Oba evropské týmy vyhrály z pozice hostitelů kvalifikační turnaje. Španělští mistři Evropy porazili ve Valencii Bahamy 86:78 a na rekordní šestou účast pod pěti kruhy se s nimi může těšit Rudy Fernández. Řekové s dvojnásobným držitelem ocenění MVP pro nejlepšího hráče NBA Jannisem Adetokunbem zvítězili v Pireu nad Chorvatskem 80:69 a dokončili misi, na níž se jim v semifinále podařilo vyřadit Slovince s hvězdným Lukou Dončičem.

Hvězdu Milwaukee Antetokounmpa čeká první olympijský start. Před tokijskými hrami Řekové prohráli finále kvalifikačního turnaje s českou reprezentací. Turnaj si zahrají poprvé od roku 2008.

Brazilci v Rize nepustili do Paříže domácí Lotyšsko po přesvědčivém vítězství 94:69, ke kterému se odrazili devatenáctibodovou šňůrou v první čtvrtině. Poslední účastník vzejde z utkání mezi domácím Portorikem a Litvou, které začne v San Juanu o půlnoci SELČ.

Už na loňském mistrovství světa si účast na olympijském turnaji zajistily Německo, Srbsko, Kanada, USA, Austrálie, Jižní Súdán a Japonsko, domácí Francouzi měli jako pořadatelé účast automatickou. Čeští basketbalisté přišli o naději už v loňské předkvalifikaci.

Výsledky turnaje