Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Basketbalisté USA v generálce na Paříž porazili mistry světa Němce, v závěru řádil James

LeBron James nasázel v závěru utkání posledních 11 bodů vítězného týmu.
LeBron James nasázel v závěru utkání posledních 11 bodů vítězného týmu.Profimedia
Američtí basketbalisté v posledním přípravném utkání před obhajobou zlatých medailí na olympijských hrách porazili mistry světa Němce 92:88. V Londýně se o posledních 11 bodů vítězného týmu postaral LeBron James. Výběru USA se před více než 19 tisíc diváků povedla po necelém roce odveta za semifinálovou porážku na světovém šampionátu v Manile (111:113) a v přípravě udržel neporazitelnost, poté co přehrál i Kanadu, Austrálii, Srbsko a Jižní Súdán.

USA – Německo 92:88

Hvězdný James, který v pátek v Paříži ponese při slavnostním zahájení olympiády vlajku americké výpravy, byl s 20 body nejlepším střelcem pondělního zápasu. V německém týmu dal o dva body méně křídelní hráč Orlanda Franz Wagner, kapitán Dennis Schröder zaznamenal double double za 13 bodů a 10 asistencí.

"Byl to dobrý test. A jsem rád, že jsme znovu dokázali zachovat klid a vytrvat jako minule proti Jižnímu Súdánu," řekl James s připomínkou duelu s africkým týmem, který Američané o den dříve porazili o jediný bod košem svého lídra osm sekund před koncem. I tentokrát byl historicky nejlepší střelec NBA spasitelem výběru trenéra Stevea Kerra, v posledních čtyřech minutách sám přehrál soupeře 11:6.

"Máme všechny zkušenosti a teď jde jen o to ukázat to příští týden v záři reflektorů. Myslím, že jsme připraveni," dodal rozehrávač Stephen Curry, který v generálce na svoji olympijskou premiéru zaznamenal 13 bodů.

James a spol. budou v Paříži obhajovat titul z Tokia a usilovat o páté olympijské zlato za sebou. Německý tým po předloňském bronzu z mistrovství Evropy a světovém titulu cílí na třetí medaili z velké akce ve třech letech. Američany čeká na úvod turnaje v neděli duel se srbskými vicemistry světa, kteří v pondělní závěrečné přípravě porazili Řecko 94:72. Němci rozehrají olympiádu už v sobotu proti Japonsku.

Program olympijského turnaje