Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nymburk proti Ústí znovu zabral a je krok od 19. titulu, rozhodnout může už ve čtvrtek

Basketbalisty Nymburka dělí jedno vítězství od 19. titulu.
Basketbalisty Nymburka dělí jedno vítězství od 19. titulu.Profimedia
Basketbalisté Nymburka vyhráli čtvrté ligové finále na palubovce Ústí nad Labem 85:78, v sérii hrané na čtyři vítězné zápasy vedou 3:1 a jeden triumf je dělí od 19. mistrovského titulu. Svěřence trenéra Francesca Tabelliniho dnes táhl autor 29 bodů Ty Gordon. Domácí Slunetě nestačil ani stejný počet bodů Tye Nicholse, kterému sekundoval s 27 body Lamb Autrey. Nymburk může finálovou sérii ukončit ve čtvrtek před domácími fanoušky.

Ústí nad Labem – Nymburk 78:85

Středočeši vyhráli v play off jedenáctý z dvanácti zápasů. Napravili nedělní porážku z třetího finále, v němž prohráli vysoko 66:90. Nymburk zvítězil na hřišti Slunety na čtvrtý pokus poprvé v sezoně. Vítěz nadstavbové části je blízko k tomu, aby se po roční odmlce vrátil na trůn a získal nově udílenou trofej Jiřího Zídka staršího.

Nymburk měl do utkání nadějný vstup a vedl 9:7. Domácí ale po oddechovém čase trefili tři rychlé trojky a utekli do vedení 21:11. Díky devíti bodům Autreyho vyhráli první část devítibodovým rozdílem. Nymburk tou dobou doplácel na horší střelbu z pole i sedm ztrát.

Hosté se ale ve druhé čtvrtině zlepšili a vrátili se do hry. Ústí sice po Nicholsových trefách znovu odskočilo, závěr čtvrtiny ale patřil Nymburku, který díky trestným hodům a rychlým protiútokům srovnal na 34:34. Do poločasové přestávky šli Středočeši s jednobodovým mankem.

Vyrovnaný duel pokračoval i po pauze. Nymburk spoléhal na individuální akce Gordona, navíc se mu podařilo po dvou trojkách Luboše Kováře odskočit do trháku 64:54. Ústí ale držela dvojice Nichols - Autrey, díky nimž ztráceli Severočeši před závěrečnou čtvrtinou jen šest bodů. Autrey a hostující Gordon měli tou dobou na kontě už 25 bodů.

Nymburk si ale i v bouřlivé atmosféře držel dál vedení. Po trefě Jaromíra Bohačíka vedl 82:73. Za tohoto stavu bylo utkání na chvíli přerušeno poté, co jeden z fanoušků zřejmě vhodil na palubovku nějaký předmět. Neukázněný divák byl vyveden.

Domácí se ještě po dalším Nicholsově koši přiblížili na pětibodový rozdíl, porážku už ale v koncovce neodvrátili. Nymburk těžil z převahy na doskoku, kde soupeře předčil 42:26.