Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Philadelphia si pojistila olympijského vítěze z Paříže. Embiid prodloužil o tři roky

Joel Embiid má smlouvu ve Philadelphii do roku 2029.
Joel Embiid má smlouvu ve Philadelphii do roku 2029.Profimedia
Basketbalista Joel Embiid (30) se dohodl na prodloužení smlouvy s Philadelphií o další tři roky. V dresu 76ers tak bude v NBA hrát až do roku 2029. Podle informací ESPN, které zatím klub nepotvrdil, si olympijský vítěz z Paříže vyjednal nový kontrakt v hodnotě 193 milionů dolarů, díky čemuž do sezony 2028/29 inkasuje celkem 299,5 milionů.

O prodloužení smlouvy informoval Embiid na sociálních sítích, kde dnes zveřejnil fotku z podpisu kontraktu s majitelem týmu Joshem Harrisem. "Philadelphia je domov. Chci tu být po zbytek kariéry. Je tu ještě spousta práce. Lidi, zasloužíte si titul a myslím, že právě začínáme," napsal ke snímku.

Kamerunský rodák působí v Philadelphii od roku 2014, kdy si ho 76ers vybrali jako trojku draftu. V NBA si dvojnásobný nejlepší střelec soutěže loni vysloužil cenu pro nejužitečnějšího hráče.

Před dvěma roky Embiid získal francouzské občanství, o které usiloval kvůli olympiádě v Paříži. Loni se ale nakonec rozhodl reprezentovat na hrách USA a s americkým týmem také slavil zlato.

Program NBA