Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nuggets i Pacers zvládli klíčové bitvy a v play off NBA udrželi naději na postup

New York Knicks utrpěli proti Pacers první porážku.
New York Knicks utrpěli proti Pacers první porážku.AFP
Obhájce titulu Denver Nuggets uštědřil basketbalistům Minnesoty Timberwolves první porážku v play off NBA. Na jejich palubovce zvítězil i díky výborným výkonům Nikoly Jokiče a Jamala Murrayho a snížil stav série 2. kola na 1:2. Totéž se podařilo Indianě Pacers, která zdolala doma New York Knicks.

Knicks prohráli třetí zápas čtvrtfinálové série na palubovce Pacers 106:111. Přesto tým vedený německým centrem Isaiahem Hartensteinem vede v sérii hrané na tři vítězství 2:1 na zápasy. K postupu potřebuje čtyři vítězství.

Zápas v Indianapolisu byl dlouho vyrovnaný. Pacers se ujali vedení až 16 sekund před závěrečnou sirénou. Nejlepší střelec Tyrese Haliburton (35 bodů) připravil pozici pro svého spoluhráče Andrewa Nembharda, který z dobrých devíti a půl metru zapsal koš.

Knicks chybělo několik hvězdných hráčů Julius Randle, Bojan Bogdanovič a Mitchell Robinson. Donte DiVincenzo (35 bodů) a Jalen Brunson (26) dokázali jejich absenci nahradit jen v omezené míře. 

Obhájci titulu Denver Nuggets mezitím udeřili proti Minnesotě Timberwolves. Po dvou domácích porážkách tým vedený dvojnásobným nejužitečnějším hráčem Nikola Jokičem vyhrál třetí zápas v Minneapolis 117:90 a snížil stav série na 1:2.

Pro Timberwolves, kteří budou mít domácí prostředí i ve čtvrtém nedělním střetnutí, to byla první porážka v aktuálním play-off.

Klíčem k prvnímu úspěchu Nuggets byl soudržný týmový výkon. Sedm hráčů v čele s vynikajícím Jokičem, který zapsal 30 bodů, 14 doskoků a 9 asistencí, zaznamenalo dvouciferný počet bodů. Nejlepším střelcem Minnesoty byl Anthony Edwards (19).