Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

LeBron James si znovu plácl s Lakers, v Los Angeles by si mohl zahrát se synem Bronnym

LeBron James by měl podepsat dvouletou smlouvu s Lakers.
LeBron James by měl podepsat dvouletou smlouvu s Lakers.AFP
Hvězdný basketbalista LeBron James (39) se podle médií dohodl na prodloužení spolupráce s Los Angeles Lakers a v NBA by si tak v příští sezoně mohl v jednom týmu zahrát se svým nejstarším synem Bronnym. James (19) souhlasil s dvouletou smlouvou v maximální hodnotě 104 milionů dolarů (2,421 miliardy korun), informovaly ESPN a The Athletic.

Nejlepší střelec historie NBA nevyužil do konce června opci na prodloužení předchozího kontraktu a dal přednost jednání o novém. Podle médií je druhý rok ve smlouvě zakotven jako hráčská opce a James se tak může po nadcházejícím ročníku stát opět volným hráčem.

Podle ESPN se James se svým agentem spokojil s nižší odměnou, než mohl získat, aby klubu umožnil posílit soupisku. Očekávaný plat kolem 50 milionů dolarů na sezonu ale znamená, že jako první basketbalista v NBA vydělá za kariéru více než 500 milionů dolarů. Po nadcházejícím ročníku by měl mít James na kontě zhruba 530 milionů.

V dresu Lakers se devětatřicetiletý basketbalista chystá odehrát sedmý ročník a dohromady dvaadvacátý v NBA, čímž vyrovná rekord soutěže. Ten zatím drží Vince Carter. Na kontě má James čtyři tituly. S Lakers slavil zisk trofeje v roce 2020, další dva prsteny vybojoval s Miami a jeden s Clevelandem.