Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Cunningham v Detroitu podepsal nejlukrativnější smlouvu v historii, vydělá si až šest miliard

Cunningham si vydělá až šest miliard korun.
Cunningham si vydělá až šest miliard korun.Profimedia
Jednička draftu NBA v roce 2021 Cade Cunningham (22) se s Detroitem domluvil na pětileté smlouvě. Basketbalistovi zajišťuje celkový příjem 224 milionů dolarů (5,2 miliardy korun), přičemž rekordní kontrakt v historii klubu může mladému rozehrávači vynést až 269 milionů dolarů (6,3 miliardy korun). Televizní stanici ESPN potvrdili dohodu hráčovi agenti Jeff Schwartz and James Dunleavy. Smlouva začne platit od sezony 2025/26.

Cunninghamovi nyní běží čtyřletý kontrakt, díky němuž si přijde celkem na 45,6 milionu dolarů (přes miliardu korun). Talentovaný rozehrávač v Pistons strávil dosavadní kariéru. V uplynulém ročníku byl Detroit nejhorším týmem soutěže, někdejší jednička draftu si ale díky průměrům 22,7 bodu a 7,5 asistence na zápas vytvořila osobní maxima a zažila nejlepší sezonu kariéry.

Většinu sezony 2022/23 Cunningham zmeškal kvůli únavové zlomenině nohy, s níž musel na operaci.

Pistons se na Cunninghama spoléhají, počítají s ním jako se svou budoucí superhvězdou. Detroit posílí také bývalý útočník Philadelphia 76ers Paul Reed (25), ze stejného týmu se po osmi sezonách vrací Tobias Harris (31).