Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Basketbalisté mistrovského Denveru srovnali sérii play off NBA, uspěla také Indiana

Nikola Jokič patřil opět mezi lídry Denveru.
Nikola Jokič patřil opět mezi lídry Denveru.Profimedia
Basketbalisté Denveru a Indiany vyrovnali své série v druhém kole play off NBA na 2:2 na zápasy. Zatímco mistrovští Nuggets vyhráli také druhé utkání na palubovce Minnesoty, tentokrát 115:107, Pacers i podruhé uhájili domácí palubovku proti New Yorku a Knicks porazili 121:89.

Minnesota – Denver 107:115

Denver v Minnesotě neměl snadnou práci, přesto po většinu utkání vedl, nejvíc až o 18 bodů. Střílel s úspěšností 57 procent, a tak mu ani nemusela vadit převaha domácích na doskoku v poměru 42:31. Poté, co Nuggets první dva zápasy doma ztratili, uspěli v obou venkovních duelech a nyní se vracejí do Denveru.

"Druhý zápas nás definitivně probudil. Už víme, že není na co čekat," uvedl Jamal Murray, s 19 body třetí nejlepší střelec vítězného týmu. Přidal také osm asistencí. Lídrem byl Nikola Jokič s 35 body, sedmi doskoky i sedmi finálními pasy, s 26 body, sedmi doskočenými míči a šesti asistencemi se přidal Aaron Gordon.

Domácí táhl se 44 body Anthony Edwards, jenž trefil 16 z 25 střel včetně pěti trojek z osmi. Nikdo další ale nepřidal víc než 15 bodů. Mike Conley k nim nasbíral devět asistencí, Karl-Anthony Towns zůstal na 13 bodech a 12 doskocích, když proměnil pouze pět z 18 pokusů z pole (jednu trojku ze čtyř).

"Je to série. Vyhráli jsme první dva zápasy, ale věděli jsme, že další lehké nebudou," řekl Edwards, který 44 body stanovil nový klubový rekord v play off. Wolves stříleli s úspěšností 47 procent, navíc zahodili devět šestek ze sedmadvaceti. Páté střetnutí se bude v Denveru hrát v úterý.

Indiana – New York 121:89

O poznání jednodušší práci měla Indiana, jež proti New Yorku vedla v průběhu duelu až o 43 bodů a nakonec uspěla 121:89. Nikdo z vítězného celku neodehrál víc než 27 minut, nejvíc času strávil na hřišti Tyrese Haliburton, jenž byl s 20 body, šesti doskoky a pěti asistencemi lídrem Pacers.

Knicks naopak stříleli s úspěšností necelých 34 procent, proměnili jen sedm z 37 trojek, 22 z 31 šestek, nestačili na doskoku (43:52), v asistencích (18:31), v bodech z protiútoku (5:22) ani zpod koše (40:60). Propast mezi oběma soupeři se prohloubila hned v první čtvrtině, jež skončila výsledkem 34:14.

Indianu vedle Haliburtona táhli také T.J. McConell s 15 body a 10 asistencemi či Pascal Siakam a Obi Toppin, oba se 14 body. Za Knicks se prosadil Alec Burks s 20 body, 18 jich přidal Jalen Brunson a 16 Miles McBride, oba posledně zmínění ale trefili jen šest ze 17 střel.

Také v této sérii se bude hrát pátý zápas v úterý, hostit ho bude newyorská Madison Square Garden.

Pavouk play off NBA