Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pokračování basketbalového MS: Sto bodů pro Finy a jeden doskok od historie

Carlik Jones (vlevo) si proti Filipínám připsal 17 bodů, 14 asistencí a devět doskoků.
Carlik Jones (vlevo) si proti Filipínám připsal 17 bodů, 14 asistencí a devět doskoků.AFP
Jeden doskok dělil basketbalistu Jižního Súdánu Carlika Jonese (25) od zápisu do historie mistrovství světa. Rozehrávač narozený v USA si v úvodním utkání skupiny o umístění v Manile proti domácím Filipínám připsal 17 bodů, 14 asistencí a devět doskoků. Těsně mu tak unikl triple double, který mohl zaznamenat jako první hráč v historii světových šampionátů.

Jižní Súdán – Filipíny 87:68

Jones, který má na kontě 12 zápasů v NBA, pomohl Jižnímu Súdánu k vítězství 87:68. Nováček na mistrovství světa si díky druhé výhře udržel naději, že se kvalifikuje na olympijské hry v Paříži, kam postoupí nejlepší africký tým na šampionátu. Filipíny prohrály i čtvrtý zápas na turnaji.

Japonsko – Venezuela 86:77

Po postupu na olympiádu sahají japonští basketbalisté, kteří dnes proti Venezuele smazali 15bodové manko a zvítězili 86:77. Pokud v sobotu porazí Kapverdy, zajistí si účast v Paříži v příštím roce.

Kapverdy – Finsko 77:100

První vítězství ve čtvrtém utkání na šampionátu vybojovali Finové, kteří zdolali Kapverdy 100:77. Sedmý tým loňského mistrovství Evropy dovedl k úspěchu Lauri Markkanen 34 body a devíti doskoky. Nejlepším střelcem poražených byl někdejší rozehrávač Nymburka Ivan Almeida, který dal 17 bodů.

Francie – Írán 82:55

Francouzi začali boje zklamaných o 17.-32. místo jasnou výhrou nad Íránem 82:55. Stříbrní medailisté z olympijských her v Tokiu a loňského evropského šampionátu, kteří na MS přijeli obhajovat bronz, měli po zranění kotníku znovu k dispozici Rudyho Goberta. Trojnásobný nejlépe bránící hráč NBA si připsal devět bodů a devět doskoků.

Kompletní výsledky MS v basketbalu mužů