Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

USK se chystá na Final Four, opory Condeová s Voráčkovou se vrací po zranění

María Condeová se chystá do akce.
María Condeová se chystá do akce.Profimedia
Basketbalistky USK Praha finišují s přípravou na Final Four Evropské ligy a počítat již mohou s uzdravenenými Maríou Condeovou (26) a Veronikou Voráčkovou (23). České mistryně nastoupí v pátečním semifinále proti tureckému Mersinu a věří, že by mohly ve speciálně vyzdobené hale Královka navázat na domácí triumf z roku 2015. Roli hlavních favoritek ale trenérka Natália Hejková při dnešním setkání s novináři odmítla.

"Už se těšíme, až to začne. Zatím je to takové čekání na Godota," řekla s úsměvem Hejková, která zaútočí na šestý triumf v soutěži. "Vzpomínek na rok 2015 mám hodně. V kanceláři mám i fotku, takže se na ni dívám každý den. Reminiscence jsou u celého našeho okolí, protože se každý ptá, zda to jedeme zase vyhrát. Letos to ale bude jiné. Tehdy jsme byly totální outsider a tu pozici absolutně využily. Nyní nás sice berou za domácího favorita, absolutním favoritem je však Fenerbahce," doplnila slovenská trenérka.

USK ve čtvrtfinále porazil 2:1 na zápasy Salamancu. V rozhodující fázi soutěže je podruhé za sebou a pošesté celkově. Ve Final Four se pokusí vylepšit loňské čtvrté místo.

Utkání USK Praha – Mersin

V týmu jsou zpět po zranění i Condeová s Voráčkovou. Španělská střelkyně se vrátila poté, co si před třemi týdny podvrtla v posledním čtvrtfinále kotník. Voráčková nehrála měsíc kvůli kolenu. Obě nastoupily v dnešním modelovém utkání proti mládežnickému týmu chlapců

"Nejen jejich nálada, ale i nálada celého týmu se zlepšila, protože máme o dvě důležité hráčky více. Druhou věcí je, je jak na tom budou. Jedna nehrála měsíc, druhá tři týdny, takže to musíme ještě vylepšit. Proti Mersinu ale určitě naskočí," uvedla Hejková.

Na Final Four se připravují i pořadatelé. Na palubovce jsou již speciální potisky s logy všech čtyř účastníků, otevřela se také protilehlá tribuna, díky níž se zvýší kapacita na 2500 fanoušků. "Podobnou výzdobu jsem tu už viděla, takže mě nepřekvapuje. Hráčky si na to také za tři dny zvyknou," řekla Hejková.

Utkání proti Mersinu se bude hrát v pátek od 18:00. O tři hodiny dříve se uskuteční první semifinále mezi Fenerbahce Istanbul a Schiem. "Bylo by hezké, kdybychom se potkaly s Fenerbahce ve finále, ale ještě před námi stojí Mersin, který hraje poslední dobou velmi dobře. Jsme na ně připravené a uvidíme kdo s koho," dodala Hejková.