Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Konec vítězné série. Basketbalistky USK padly ve Villeneuve a nepojistily si první místo

Basketbalistky USK prohrou ve Villeneuve promrhaly šanci pojistit si první místo
Basketbalistky USK prohrou ve Villeneuve promrhaly šanci pojistit si první místoProfimedia
Basketbalistky ZVVZ USK Praha prohrály ve 12. kole Euroligy na palubovce francouzského Villeneuve d'Ascq 81:90 a promarnily šanci si s předstihem zajistit první místo ve skupině B. Po devíti zápasech skončila jejich vítězná série v soutěži a připsaly si druhou porážku. Další možnost potvrdit triumf ve skupině budou mít příští středu doma na Královce v utkání proti Boloni.

ESB Villeneuve – USK Praha 90:81

Porážce nezabránila ani kapitánka Teja Oblaková, která díky 17 bodům a 10 asistencím zaznamenala double double. Na straně vítězek kralovala s 31 body Kennedy Burkeová.

České šampionky bez nemocné trenérky Natálie Hejkové i asistenta Martina Pospíšila vedl další asistent Ivan Beneš, který se musel obejít bez španělské opory Maríi Condeové. A úvod utkání ovládl domácí celek, který po 126 sekundách vedl 9:0. Pak sice snížila Veronika Voráčková, ale pokračující drtivý nástup Villeneuve přinesl v 5. minutě náskok 20:2 korunovaný tříbodovými koši Kamiah Smallsové a Shavonte Zellousové.

Vybrané statistiky zápasu.
Vybrané statistiky zápasu.Livesport

USK nastartovaly až trojky Teji Oblakové a Voráčkové v rozmezí 10 sekund a první čtvrtinu lídr tabulky prohrál jen poměrem 19:26. Ve druhé desetiminutovce pražský celek nadále stahoval ztrátu a v 17. minutě po koších Voráčkové a Gabriely Andělové to bylo 31:32. Do vedení se ale v zápase nedostal. Naopak domácí do poločasu unikly na skóre 43:33.

Druhou půli sice začala trojkou Ezi Magbegorová, ale domácí hráčky získaly postupně až patnáctibodový náskok a pod dvouciferný rozdíl se ve třetí čtvrtině už USK nedostal. Povedlo se to Magbegorové až na startu závěrečné části. Hostující celek vzápětí ještě díky trojce a dvěma proměněným trestným hodům Valériane Ayayiové snížil na 60:68. Jenže následná osmibodová šňůra domácích zápas definitivně rozhodla, i když Pražanky ještě v závěru skóre zkorigovaly.

Tabulka Euroligy, skupina B.
Tabulka Euroligy, skupina B.Livesport