Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Basketbalistky USK Praha vyhrály v EL podeváté v řadě, Salamanku porazily 78:64

Hráčky USK přidaly další výhru.
Hráčky USK přidaly další výhru.Profimedia
Basketbalistky ZVVZ USK Praha zvítězily v 11. kole Evropské ligy doma nad španělskou Salamankou 78:64 a po deváté výhře v soutěži za sebou sahají po triumfu ve skupině B. Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové, které mají s bilancí 10:1 jistý postup do čtvrtfinále, táhly se 17 body kapitánka Teja Oblaková (33) a María Condeová (26).

USK Praha – Salamanca 78:64

Pražanky porazily Salamanku počtvrté z pěti posledních utkání a podruhé v této sezoně. Doma nad španělskými vicemistryněmi vyhrály pošesté za sebou. Naposledy s nimi prohrály před vlastními fanoušky před více než jedenácti lety. Další duel čeká USK Praha příští středu na palubovce francouzského Villeneuve d'Ascq.

České mistryně se musely v prvním euroligovém utkání v novém roce obejít bez zraněné pivotky Nyary Saballyové. Do utkání z lavičky nezasáhla ani španělská rozehrávačka Maite Cazorlaová. Salamanca přicestovala do Prahy bez Silvie Domínguezové a Mariely Fasulaové.

Hráčky USK získaly díky sedmi bodům Voráčkové brzké vedení 13:6. Salamanca reagovala oddechovým časem, náskok domácího týmu ale i dál narůstal a první čtvrtinu vyhrály Pražanky o 11 bodů.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Také ve druhé čtvrtině pokračovaly domácí hráčky v sebevědomém výkonu. Po tříbodové trefě Oblakové s klaksonem odcházely do poločasové přestávky s osmnáctibodovým náskokem. Oblaková byla tou dobou na deseti bodech, stejně jako její spoluhráčka Magbegorová.

Salamanca ve druhé půli zpevnila obranu a na začátku třetí čtvrtiny se dotáhla na 13 bodů. Čtvrtý faul si navíc udělala Magbegorová. Pražanky si však od stavu 50:37 pomohly šesti body za sebou a znovu odskočily. K dvouciferným střelkyním Oblakové a Magbegorové se přidaly Valériane Ayayiová a Condeová. Před závěrečnou částí vedly hráčky USK o 17 bodů.

Tabulka skupiny B.
Tabulka skupiny B.Livesport

Pražanky se v závěrečných pěti minutách musely obejít bez vyfaulované Magbegorové a Salamanca ještě snížila na rozdíl 11 bodů. Odpor soupeře ale definitivně zlomila trojkou Oblaková, k níž se vzápětí přidala i Condeová.

Nejlepšími střelkyněmi hostů byly Andrea Vilaróová a Olcay Cakirová se 14 body.

Další výsledky