Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Žabiny rozdrtily v Eurocupu Moschato 93:45 a po druhé výhře drží naději na postup

Ourania Leriová a Tzoana Tampakou z Eleftherie sledují průnik Adély Buřtové z Žabin.
Ourania Leriová a Tzoana Tampakou z Eleftherie sledují průnik Adély Buřtové z Žabin.Profimedia
Basketbalistky Žabin porazily v pátém kole Evropského poháru FIBA řecký tým Eleftheria Moschato jasně 93:45. Naopak druhý brněnský celek KP Tany nestačil na favorita celé soutěže, ve Francii prohrál s Bourges 51:86. Oba moravské celky mají bilanci dvou výher a tří porážek a udržují šanci na postup do play off. O něm se rozhodne v posledním kole příští středu. Žabiny nastoupí ve Francii proti Flammes Carolo, KP Tany bude hostit Antalyi, s níž v Turecku prohrály 77:79.

Žabiny Brno – Eleftheria 93:45

Žabiny proti Moschatu od prvních minut diktovaly tempo, mimořádně se jim dařila střelba a jen za druhou čtvrtinu daly 31 bodů. Po přestávce dominance Žabin pokračovala a nezastavila se ani při třicetibodovém rozdílu, poté co dostaly příležitost i hráčky z lavičky. Brňanky trefily v zápase celkem 16 trojek, jejich nejlepší střelkyní byla Nikolina Kneževičová s 27 body.

"Jsem strašně rád, že jsme náš existenční zápas Eurocupu zvládli takovým stylem. Trošku nás může mrzet, že skóre nehraje roli, protože důležité je, že jsme vyhráli o tři, takže máme lepší vzájemný zápas a jsme stoprocentně třetí ve skupině," konstatoval asistent trenéra Michal Martišek v tiskové zprávě.

Tabulka skupiny A.
Tabulka skupiny A.Livesport

Bourges – KP Tany Brno 86:51

Mladý tým KP Tany ve Francii na favorita nestačil. Trojnásobný šampion Evropské ligy a vítěz Eurocupu z roku 2022 od prvních minut ovládl dění na hřišti a už v poločase vedl o 35 bodů. Po změně stran francouzský tým ubral na intenzitě a Brňankám se alespoň podařilo zastavit nárůst ztráty. V dresu Bourges zaznamenala double double kanadská pivotka Kayla Alexanderová, autorka 21 bodů a 15 doskoků. Nejlepší střelkyní hostů byla Eva Kopecká s 11 body.

Chomutovské Levhartice nastoupí v Itálii proti Sassari ve čtvrtek a budou usilovat o první výhru v soutěži.

Tabulka skupiny H.
Tabulka skupiny H.Livesport