Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Basketbalistky KP Tany v Eurocupu jasně vyhrály, Žabiny a Chomutov těsně padly

Basketbalistky Brna slaví vysokou výhru.
Basketbalistky Brna slaví vysokou výhru.Profimedia
Basketbalistky KP Tany Brno jako jediný český tým ve 4. kole Evropského poháru zvítězily. V domácí hale jasně přehrály lucemburský Grengewald 95:59. Jejich městský rival z Žabin sice sahal ve španělském Cadi La Seu po výhře, ale nakonec podlehl 66:69. Na první vítězství v soutěži stále čekají Levhartice Chomutov, které doma podlehly maďarskému Szekszárdu 89:95.

KP Tany Brno – Grengewald 95:59

KP Tany Brno dnes dospělo k pohodové výhře a navázalo tak na výhru nad Grengewaldem z jeho haly. Svěřenkyně trenérky Marcely Krämer diktovaly tempo od úvodních minut, zejména v první polovině se jim mimořádně dařila střelba. Za celý zápas daly 18 trojek, na nichž se podílelo sedm hráček.

V druhém poločase sice Brňanky polevily, ale vedení si pohlídaly. KP Tany jako jediný ze tří českých týmů ve druhé nejvýznamnější evropské klubové soutěži má na kontě dvě výhry ze čtyř duelů a při deváté účasti v Eurocupu sahá po premiérovém postupu do play off. "Jsem ráda, že se dařilo celému týmu a šanci tak mohly dostat na mezinárodním poli i další hráčky," řekla České televizi Krämer.

Cadi Le Seu – Žabiny Brno 69:66

Postup se naopak vzdaluje Žabinám, které prohrály pod Pyrenejemi se španělským Cadi La Seu 66:69. Témuž soupeři Brňanky podlehly v prodloužení i doma, po čtvrtém kole mají ve skupině A jednu výhru. Jejich nejlepší střelkyní byla dnes Petra Záplatová s 21 body.

Úvod zápasu byl z obou stran velmi nervózní a plný chyb, po první čtvrtině byl stav 7:8. Ve druhé čtvrtině získaly Brňanky šestibodový náskok zásluhou střelby Záplatové, ale do výraznějšího brejku se nedostaly.

Na začátku poslední části vedly Žabiny o devět bodů, tři minuty před koncem bylo vyrovnáno (61:61). Drama v závěru odmítla dvěma trojkami po sobě nejlepší domácí střelkyně Julia Solerová. "Rozhodly naše zbytečné ztráty a nepokrytí útočného doskoku ve čtvrté čtvrtině," řekl trenér Žabin Viktor Pruša.

Chomutov – Szekszárd 89:95

Chomutovské basketbalistky po třech ligových výhrách v řadě vstoupily do zápasu se Szekszárdem laxně a brzy prohrávaly dvouciferným rozdílem. Postupem času ale získávaly půdu pod nohama, velkou bojovností i poctivou obranou náskok maďarského týmu stahovaly.

V 25. minutě se Severočešky poprvé dostaly do vedení, které narostlo až na sedm bodů. Jenže rozhodující postavou se v závěru stala Američanka Jacinta Monroeová, autorka 35 bodů, jejíž zásluhou si výhru odvezly soupeřky. Nejlepšími střelkyněmi Levhartic byly Valentýna Kadlecová a Anna Rylichová s 18 body.

Další výsledky