Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Basketbalistky KP Tany Brno porazily Montpellier 71:63, Žabiny přehrály Besiktas

Aktualizováno
Hráčky KP Tany Brno doma získaly důležitou výhru.
Hráčky KP Tany Brno doma získaly důležitou výhru.Profimedia
Oba brněnské týmy basketbalistek vstoupily v Evropském poháru FIBA vítězně do play off. KP Tany porazilo silný francouzský celek Montpellier 71:63 a Žabiny si poradily s Besiktasem Istanbul 73:63. Cenné výhry budou hájit příští týden při odvetách v halách soupeřů.

KP Brno – Montpellier 71:63

Královopolský celek se mezi 32 týmů ve vyřazovací části druhé nejvýznamnější evropské pohárové soutěže probojoval z druhého místa v základní skupině poprvé v historii a na devátý pokus. Za soupeře dostal silný klub z Francie s řadou medailistek z evropských šampionátů.

Přesto mladý brněnský tým, posílený před play off o americkou pivotku Natalii Kucowskou, vstoupil do utkání aktivně. Dobrou a agresivní obranou brzdil útočné snahy soupeře s belgickou mistryní Evropy Kyarou Linskensovou, za první půli dal aktuálně čtvrtý tým francouzské ligy pouze 29 bodů.

Po přestávce přidaly svěřenky Marcely Krämer k důsledné obraně i střelbu, zejména z tříbodové vzdálenosti, a náskok vzrostl až na 16 bodů. Ten byl rozhodující i pro závěrečnou desetiminutovku, v níž se hostům už podařilo výsledek jen zkorigovat. Na výhře se nejvíce podílely Karolina Šotolová se 14 body a Kucowská, která zaznamenala double double za 11 bodů a 12 doskoků.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Žabiny Brno – Besiktas 73:63

Žabiny si už v úvodu zápasu vypracovaly náskok, který na rozdíl 13 bodů zvýraznily ve druhé čtvrtině. Velký podíl na tom měla americká pivotka Elissa Cunaneová, a to výbornou střelbou a také obranou dvoumetrové čínské opory tureckého týmu Li Jüe-žu.

Její spoluhráčka Dana Evansová se po přestávce stala hlavním motorem turecké snahy o obrat. Dařila se jí střelba, což společně s velkým množstvím chyb bojujích hráček Žabin znamenalo korekci stavu na rozdíl pouhých tří bodů po třetí čtvrtině.

Domácí basketbalistky v závěrečné čtvrtině ubránily jak Evansovou, tak Li Jüe-žu a v hodně tvrdém závěru navýšily náskok na konečných deset bodů. Nejlepší střelkyní Žabin byla Cunaneová s 19 body, z nichž 17 dala v prvním poločase. Odveta se bude hrát ve čtvrtek 21. prosince.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Další výsledky