Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Basketbalistky KP Brno prohrály v Eurocupu s Ferrolem 59:73, Chomutov zase v Lyonu

Brňanky doma padly.
Brňanky doma padly.ČTK / Šálek Václav
Basketbalistky KP Tany Brno v 2. kole Evropského poháru FIBA prohrály doma se španělským Ferrolem 59:73 a nenavázaly na úvodní výhru na Azorských ostrovech. Nejlepší střelkyní Brňanek byla Anežka Kopecká (24) s 15 body. Druhý český účastník soutěže Chomutov utrpěl debakl 50:86 v hale favorizovaného Lyonu.

KP Tany Brno – Ferrol 59:73

Brňankám patřil úvod, zásluhou přesné střelby a rychlých protiútoků si vytvořily až sedmibodový náskok, který ale soupeř brzy stáhl. Od druhého poločasu se misky vah začaly posouvat na stranu týmu, který do soutěže postoupil z kvalifikace a jehož oporami byly irská reprezentantka Claire Meliaová a další pivotka Gala Mestresová. Rozdíl byl ale dlouho maximálně pětibodový.

V závěru duelu se odehrála bitva o každý míč, ale domácím hráčkám chyběla větší přesnost v zakončení. Tři minuty před koncem vedly Jihoevropanky o 10 bodů a vedení už uhájily. V dresu španělského týmu se představila i česká basketbalistka Julie Pospíšilová, za 26 minut hry se střelecky neprosadila, ale zaznamenala osm doskoků a čtyři asistence.

"Připravovaly jsme se na (Američanku Amiru) Collinsovou, ale dnes rozhodly jiné dvě hráčky. Naším problémem byly doskoky po nepovedených střelách. Pramení to z malých výšek našich hráček, což ale není problém jen tohoto zápasu, ale našeho klubu celkově," řekla České televizi trenérka Marcela Krämer.

Lyon – Chomutov 86:50

Chomutov držel krok s favoritem jen v první čtvrtině, po níž byl stav ještě nerozhodný 18:18. V druhé desetiminutovce ale Levhartice daly jen šest bodů a na přelomu poločasů umožnily soupeři, který měl výraznou podkošovou převahu, patnáctibodovou šňůru. Pak už se svěřenkyně Pavla Staňka do zápasu nedokázaly vrátit a po úvodní historické pohárové výhře nad Gorzówem utrpěly debakl. Lyon podruhé vyhrál.

Velké problémy dělala českému týmu stříbrná olympijská medailistka Dominique Malongaová. V Kamerunu narozená francouzská pivotka zaznamenala 21 bodů a 13 doskoků a byla hvězdou zápasu. Anně Rylichové stačilo k pozici nejlepší chomutovské střelkyně devět bodů.

Další výsledky