Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Barum rallye vede po první etapě Stříteský, zkušeného Kopeckého přibrzdil defekt

Střítestký je ve vedení.
Střítestký je ve vedení.Profimedia
Lídr průběžného pořadí mistrovství České republiky v automobilových soutěžích Dominik Stříteský (24) vede po první etapě Barum Czech rallye Zlín a blíží se k zisku domácího titulu. Úřadující šampion a historicky nejúspěšnější jezdec zlínské rallye Jan Kopecký (42) měl totiž v páté rychlostní zkoušce defekt, ztratil více než dvě minuty a je průběžně až desátý.

Stříteský má po devíti měřených testech, přičemž poslední byl z bezpečnostních důvodů zrušen, náskok 21 sekund na Simona Wagnera z Rakouska. Třetí je o dalších 25 sekund zpět Adam Březík, na čtvrtou pozici klesl v závěru etapy Erik Cais.

Cais byl dnes dlouho nejrychlejším jezdcem a postupně odmazával ztrátu, kterou nabral penalizací po pátečním úvodním testu v ulicích Zlína. Vyhrál pět měřených testů, v závěru etapy ale za silného deště podle všeho doplatil na volbu pneumatik a z druhé pozice klesl na čtvrtou.

"Bylo to, jako kdybych jel na letních pneumatikách na sněhu," řekl Cais. Stříteský díky tomu získal v čele uklidňující odstup. "Erik na trati letěl a my jsme nemohli dělat nic víc. Do cíle ale bylo ještě daleko. Pro nás jsou ale nejdůležitější body do českého šampionátu, takže jsem se snažil být v klidu," podotkl Stříteský.

V druhé polovině etapy se vpřed posouval i Kopecký, jenž "Barumku" vyhrál již jedenáctkrát v kariéře, v osmé zkoušce ale vyjel mimo trať a opět ztratil.

Třiapadesátý ročník rallye, která je i součástí mistrovství Evropy, má v neděli na programu šest rychlostních zkoušek.