Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

První trénink na VC Singapuru ovládl Leclerc, v tom druhém kraloval Norris

Aktualizováno
První trénink na VC Singapuru ovládl Leclerc. Verstappen skončil až čtvrtý
První trénink na VC Singapuru ovládl Leclerc. Verstappen skončil až čtvrtýProfimedia
V úvodních trénincích na Velkou cenu Singapuru vozů formule 1 byli nejrychlejší Charles Leclerc (26) z Ferrari a Lando Norris (24) z McLarenu. Monacký jezdec nejprve Norrise na okruhu v Marina Bay předčil o 76 tisícin sekundy, později za ním ale zaostal o 58 tisícin. Třetí skončil pokaždé Leclercův týmový kolega a loňský vítěz Carlos Sainz (30).

Šestadvacetiletý Leclerc, jemuž patří v průběžném pořadí mistrovství světa třetí místo, zabojuje v Singapuru o třetí vítězství v sezoně. Může také vylepšit druhou příčku z poslední dílu v Ázerbájdžánu. V nočním závodě v Singapuru ještě nikdy nevyhrál.

O dva roky mladší Norris je v šampionátu druhý a může o víkendu snížit manko 59 bodů na vedoucího Maxe Verstappena z Red Bullu. Trojnásobný mistr světa a obhájce titulu Verstappen zajel v prvním tréninku čtvrtý čas, ve druhém ale skončil patnáctý. Na Norrise, který zajel nejrychlejší čas dne 1:30,727, ztratil 1,294 sekundy.

Program pokračuje sobotním třetím tréninkem, po němž přijde na řadu od 15:00 SELČ kvalifikace. Nedělní závod odstartuje o hodinu dříve.

F1: Velká cena Singapuru