Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Staněk ve formuli 2 předčasně opustí tým Trident, důvodem je neuspokojivá technika

Staněk si musí hledat nový tým.
Staněk si musí hledat nový tým.Profimedia
Pilot formule 2 Roman Staněk (20) nedokončí sezonu ve svém současném týmu Trident. V jeho barvách pojede ještě za dva týdny na Hungaroringu, o týden později ve Spa a po letní přestávce absolvuje už jen závod v Monze na konci srpna. V prohlášení zaslaném médiím oznámil, že smlouvu s Tridentem, za který jezdil od roku 2022 nejprve ve formuli 3 a nyní s ním absolvuje druhou sezonu o úroveň výš, ukončil kvůli malé konkurenceschopnosti smlouvu.

"Na zbylé závodní víkendy bude hledat jiný tým, pokud se někde uvolní místo. Smlouvu ukončil z důvodu neuspokojivé techniky a také proto, že není důvod předpokládat zlepšení," píše se v prohlášení.

Staněk přitom v Silverstonu zazářil v sobotním sprintu, kde na mokré trati po startu z poslední příčky obsadil osmé místo. Na bod dosáhl po pěti závodech a teprve potřetí v sezoně. V nedělním hlavním závodě měl povedený start a posunul se z konce dvaadvacetičlenného pole na 14. místo, pak ale postupně čtyři pozice ztratil. "Opět se ukázalo, že monopost týmu Trident nefunguje a degradace pneumatik je u něj obrovská," stojí v prohlášení.

Staněk si v této sezoně připsal premiérové vítězství v F2, poté co po penalizaci původně prvního soupeře triumfoval v Melbourne. Na body pak dosáhl už jen ve sprintu v Monaku díky šestému místu a v sobotu v Silverstonu. V průběžném pořadí mu po osmi dílech šampionátu patří se 14 body 20. místo, seriál vede dnešní vítěz Isaac Hadjar z Francie se 133 body. Do konce sezony zbývá šest soutěžních víkendů.