Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Williams se po nehodě rozloučil se Sargeantem, Colapinto ho nahradí už tento víkend

Takhle Sargeant o víkendu zdemoloval svůj monopost.
Takhle Sargeant o víkendu zdemoloval svůj monopost.ČTK / imago sportfotodienst / HOCH ZWEI
Tým formule 1 Williams ukončil uprostřed sezony spolupráci s jediným americkým pilotem v seriálu Loganem Sargeantem (23). Na jeho místo v kokpitu vedení britské stáje povýšilo z formule 2 Argentince Franca Colapinta (21), který si premiéru odbude už tento týden ve Velké ceně Itálie.

"Rozhodnutí vyměnit jezdce uprostřed sezony se nedělalo snadno, ale jsme přesvědčeni, že tak bude mít Williams největší šanci bojovat o body ve zbytku sezony," uvedl šéf stáje James Vowles v prohlášení. "Připravili jsme velké vylepšení vozu a potřebujeme maximalizovat šance bodovat v pozoruhodně těsné bitvě ve středu pole," dodal.

Sargeant měl původně odejít na konci sezony. Od příštího roku měl přepustit místo v kokpitu Carlosi Sainzovi, který přijde z Ferrari jako druhý pilot k Alexi Albonovi. Seriál F1 nyní opouští s jediným bodem z 36 startů, které absolvoval od příchodu k Williamsu v roce 2023. Letos bylo jeho nejlepším umístěním 11. místo.

Jednadvacetiletý Colapinto figuruje v průběžném pořadí seriálu F2 na šestém místě. V F1 bude prvním jezdcem z Argentiny od roku 2001, kdy závodil Gaston Mazzacane. "Přijít do F1 uprostřed sezony bude obrovský obrat, ale jsem na tu výzvu připraven. Budu se naplno soustředit na tvrdou práci s Alexem a celým týmem, abychom uspěli," řekl Colapinto.