Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V úvodních trénincích formule 1 v Maďarsku byli nejrychlejší Sainz a Norris

Sainz zajel v Maďarsku solidně.
Sainz zajel v Maďarsku solidně.AFP
Španěl Carlos Sainz (29) z Ferrari a Brit Lando Norris (24) z McLarenu zaznamenali nejrychlejší časy v úvodních dvou trénincích před Velkou cenou Maďarska vozů formule 1. Sainz zajel v úvodní části o 276 tisícin sekundy lépe než druhý Max Verstappen (26) z Red Bullu. Norris později předčil úřadujícího mistra světa a lídra průběžného pořadí šampionátu Verstappena o 243 tisícin sekundy.

V prvním tréninku se jezdci potýkali s vysokými teplotami na trati. Technické potíže měl zpočátku Australan Oscar Piastri z McLarenu, nakonec ale stihl zajet sedmý čas. V týmu Haas dostal prostor místo Němce Nica Hülkenberga devatenáctiletý Brit Oliver Bearman. Z poslední dvacáté příčky ztratil na nejrychlejšího Sainze 1,658 sekundy.

Druhý trénink byl po sedmnácti minutách přerušen po tvrdé nehodě Charlese Leclerca z Ferrari. Šestadvacetiletý Monačan dostal smyk, roztočil se a narazil do bariéry. Vyvázl bez zranění.

Program Velké ceny Maďarska pokračuje v sobotu třetím tréninkem, po němž se uskuteční v 16:00 kvalifikace na hlavní závod. Ten se pojede v neděli o hodinu dříve.

Výsledky tréninku VC Maďarska