Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sainz má domov pro další dvě sezony, po odchodu z Ferrari bude závodit za Williams

Sainz bude nově jezdit za Williams.
Sainz bude nově jezdit za Williams.AFP
Španělský jezdec formule 1 Carlos Sainz (29) bude po odchodu z Ferrari závodit od příští sezony za Williams. V týmu podepsal dvouletou smlouvu a nahradí Američana Logana Sargeanta (23). Williams o tom dnes informoval na svém webu.

Devětadvacetiletý rodák z Madridu hledal nové angažmá od začátku letošní sezony poté, co Ferrari oznámilo angažování sedminásobného mistra světa Lewise Hamiltona z Mercedesu. Britský jezdec od příští sezony doplní v italské stáji Monačana Charlese Leclerca.

"Není žádným tajemstvím, že letošní trh s jezdci byl z různých důvodů hodně složitý. Nějakou dobu mi tak trvalo, než jsem oznámil své rozhodnutí. Jsem ale přesvědčený, že Williams je tím správným místem, kde pokračovat na své cestě v F1," řekl Sainz.

Španěl dosud absolvoval v F1 199 závodů, získal tři vítězství a 23 pódiových umístění. Letos triumfoval ve Velké ceně Austrálie, v průběžném pořadí šampionátu mu patří páté místo se 162 body.

"Jsem nesmírně hrdý, že se mohu připojit k tak tradičnímu a úspěšnému týmu, kde dříve jezdila řada mých hrdinů z dětství a zanechala v našem sportu velkou stopu. Williams má za cíl vrátit se tam, kam patří, tedy na čelní pozice a to je výzva, kterou přijímám s nadšením," doplnil Sainz, který doplní v týmu Alexandera Albona z Thajska.

Williams získal v letošní sezoně čtyři body a patří mu v Poháru konstruktérů předposlední deváté místo. Tým věří, že mu pomohou změny pravidel, které vejdou v platnost v roce 2026. "V Alexovi a Carlosovi budeme mít jednu z nejpůsobivějších jezdeckých sestav na startu, které nás provedou novými předpisy v roce 2026," uvedl šéf týmu James Vowles.

Pořadí šampionátu