Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Co čeká Magnussena? Zkušenému jezdci F1 po sezoně skončí smlouva v Haasu, s týmem ale zůstane

Magnussen se po roce 2024 rozloučí se závoděním za Haas.
Magnussen se po roce 2024 rozloučí se závoděním za Haas.Profimedia
Dánský pilot formule 1 Kevin Magnussen (31) ukončí po sezoně závodní kariéru jako jezdec Haasu a ve stáji bude pokračovat v jiné roli. Bez udání podrobností o chystaném angažmá tom informovalo vedení americké stáje před víkendovou Velkou cenou Maďarska.

Magnussenovi vyprší po sezoně jezdecká smlouva a novou nepodepíše. Haas tak bude od příštího roku závodit s novou dvojicí. Místo Němce Nica Hülkenberga, jehož odchod je jasný už déle, přijde 19letý britský nováček Oliver Bearman. Druhý monopost převezme podle spekulací médií nejspíš Francouz Esteban Ocon, jenž po sezoně končí v týmu Alpine.

"Kevin má s týmem mimořádné vztahy a doufám, že najdeme způsob, jak pokračovat ve spolupráci v jiné roli. Jeho rozsáhlé zkušenosti v F1 a znalost naší práce jsou bezpochyby cenné pro náš růst a rozvoj," uvedl šéf Haasu Ajao Komacu.

Magnussen působí v seriálu formule 1 sedmou sezonu. V Haasu poprvé závodil v letech 2017 až 2020. O dva roky později po začátku války na Ukrajině převzal místo po Nikitu Mazepinovi z Ruska. O víkendu v Maďarsku ho čeká s týmem 135. start, zatím v této sezoně získal pět bodů.