Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sprinterka Jacksonová může přijít o OH v Paříži, v posledním závodě se zranila

Jacksonová utrpěla před OH zatím blíže nespecifikované zranění.
Jacksonová utrpěla před OH zatím blíže nespecifikované zranění.Profimedia
Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 200 metrů Jacksonová (29) se necelý měsíc před olympijskými hrami zranila. Jamajská sprinterka nedokončila úterní dvoustovku na mítinku zlaté kategorie Kontinentální Tour v Székesfehérváru. Zatím není jasné, jak vážné její problémy jsou.

Shericka Jacksonová (29) v Maďarsku nastoupila se zabandážovaným levým kolenem. V cílové rovince zhruba 50 metrů před koncem vypustila finiš a s výkřikem schovala hlavu do dlaní.

Sprinterka, jež má z loňského finále MS na kontě druhý nejrychlejší čas na dvoustovce v historii, byla považována za jednu z velkých favoritek olympijských her. V Paříži si navíc chtěla vynahradit hořké zklamání z dvoustovky z Tokia, kde zanedbala závěr rozběhu a vypadla. Mezi kandidátky na medaili patřila i na stovce.

Jak závažné jsou potíže jamajské reprezentantky zatím blíže specifikované není, její fyzioterapeut, Troy Evans, ale na Instagramu uvedl, že utrpěla křeč v hamstringu.

Jamajčani na hrách v Paříži již budou postrádat dvojnásobnou olympijskou vítězku na 100 a 200 metrů Elaine Thompsonovou-Herahovou, poranila si Achillovu šlachu.