Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Švábíková byla šestá na Diamantové lize v Curychu, Duplantis na stovce porazil Warholma

Aktualizováno
V Curychu se soutěžilo na hlavním nádraží.
V Curychu se soutěžilo na hlavním nádraží.Profimedia
Tyčkařka Amálie Švábíková (24) se podělila o šestou příčku na mítinku Diamantové ligy v Curychu. V soutěži na hlavním nádraží, která ještě pokračuje, skočila 452 centimetrů. Na 467 cm ztroskotala. Vyhrála olympijská šampionka Nina Kennedyová (27) z Austrálie výkonem 487 centimetrů.

Česká rekordmanka Švábíková, jejímž maximem v elitním atletickém seriálu je páteční páté místo z Říma, napoprvé zvládla základní výšku 437 i laťku o patnáct centimetrů výše. Po dalším zvýšení přišly tři nezdary. Se stejnou bilancí jako domácí Švýcarka Pascale Stöcklinová se v desetičlenném startovním poli zařadila na šestou pozici.

Dnes se ještě na Letzigrundu uskutečnil souboj světových rekordmanů Karstena Warholma a Armanda Duplantise v běhu na 100 metrů. Rovinku zvládl rychleji tyčkařský král Duplantis, který lépe odstartoval a nepustil dotírajícího Warholma před sebe. Stovku zvládl za 10,37 sekundy, nejrychlejší běžec historie na 400 metrů překážek Warholm byl o rovnou desetinu sekundy pomalejší.

V Curychu došlo k hodně netradičnímu souboji.
V Curychu došlo k hodně netradičnímu souboji.FABRICE COFFRINI / AFP

Hlavní program mítinku Diamantové ligy v Curychu, v němž se představí koulař Tomáš Staněk a dálkař Radek Juška, je naplánovaný na čtvrtek. Nor Warholm, který dnes prohrál exhibiční stovku, na něm bude muset závodit ve švédském reprezentačním dresu. Byla to součást sázky, kterou se švédským reprezentantem Duplantisem před soubojem na sto metrů uzavřeli.