Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Asi to bylo sporné, komentoval Jeřábek situaci před vítězným gólem Třince

Jakub Jeřábek se raduje z branky do sítě Litvínova.
Jakub Jeřábek se raduje z branky do sítě Litvínova.Profimedia
Střelecky nejvydařenější utkání v třineckém dresu dnes odehrál obránce Jakub Jeřábek (31). Dvěma góly včetně vítězného v prodloužení se podepsal pod výhru Ocelářů ve druhém zápase předkola play off nad Litvínovem. Hosté se po jeho trefě v 67. minutě zlobili na sudí, že na poslední chvíli zrušili zakázané uvolnění. Reprezentační bek si možnou kontroverzi uvědomoval.

"Nevím, asi to bylo sporné," uznal Jeřábek v rozhovoru s novináři. "Těch situací je ale strašně moc a nejen v tomto zápase, celou sezonu. Hokej je rychlejší a rozhodčí to mají docela těžké. Vyhodnotili to, jak to vyhodnotili. My jsme si taky párkrát v zápase řekli, že už se tím nebudeme zabývat a půjdeme dál. Sporných momentů bylo na obou stranách více," doplnil.

Oceláři v průběhu zápasu taky neskrývali rozpaky nad některými verdikty. V průběhu utkání měli více vyloučených (8:5), při vedení 3:2 hráli 52 sekund oslabení tří proti pěti. Přesilové hře soupeře se ubránili i v prodloužení.

"Faulů bylo dost. Jestli byly nebo ne, o tom nemá smysl se bavit. Je to play off, je to vyhrocené. Kdo udrží nervy a bude mít větší disciplínu, tak bude úspěšnější. Musíme si na zbytečné vyloučení dát pozor, příště by se nám to nemuselo vyplatit," podotkl Jeřábek.

Jeřábek přiblížil Třinec k výhře už v 57. minutě gólem na 4:3. "Když jsem dal v přesilovce, ani nevím, kolik bylo do konce, tak jsem si říkal že už bude vítězný. Pak jsme šli trošku dolů, Litvínov se vyrovnáním dostal na koně, tak jsem si říkal, že ho tam fláknu ještě v prodloužení," rozesmál se Jeřábek. "Jsem moc rád, že ta schovaná střela prošla. Byli jsme v závěru šťastnější," dodal.

Oba týmy výrazně zlepšily přesilovky

Třinec v závěrečných šesti minutách neudržel vedení 3:2 a 4:3. "Škoda, že jsme to nedotáhli v základní hrací době. Určitě by se to nemělo stávat. Měli bychom tam sežrat puk, jak se říká," litoval Jeřábek. "Litvínov hrál ale výborně a vyšly mu přesilovky. Celkově to byl divoký zápas," pokračoval.

V prvním duelu se ani jeden tým v přesilové hře neprosadil, ve druhém Oceláři využili dvě a Verva dokonce tři. "Určitě se podívali, jak je bráníme a využili našich chyb. Taky jsme museli něco změnit a něco vymyslet. Kluci litvínovští to hrají výborně, spoustu střel zblokují, to klobouk dolů. Ale naštěstí jsme párkrát našli recept," komentoval Jeřábek proměnu.

Oceláři vyrazí do Litvínova s vedením 2:0, sérii můžou už v sobotu ukončit. "Věděli jsme, že to nebude lehký, asi se mohly oba zápasy překlopit na jednu nebo druhou stranu. Půjdeme do toho furt stejně, zkusíme se trochu více držet disciplíny a nebýt tak vylučovaní," uzavřel Jeřábek.

Přehled zápasu Třinec - Litvínov 5:4p