Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Argentina překvapila, na MS stříbro obhajovat nebude. Pohnojili jsme to, řekl kapitán

Facundo Campazzo ví, proč Argentina nepostoupila. (ilustrační foto)
Facundo Campazzo ví, proč Argentina nepostoupila. (ilustrační foto)Profimedia
Argentinští basketbalisté se neprobojovali na letošní mistrovství světa, na kterém měli obhajovat stříbrné medaile. V posledním kvalifikačním utkání podlehli doma Dominikánské republice 75:79 a na šampionátu budou chybět poprvé od roku 1982.

Dominikánci v závěru třetí čtvrtiny prohrávali o 17 bodů, ale po velkém obratu mohli slavit čtvrtou účast na MS v historii. Argentincům nepomohly ani euroligové hvězdy jako Nicolás Laprovittola (Barcelona), Gabriel Deck (Real Madrid) a Facundo Campazzo (CZ Bělehrad). Ve skupině před nimi skončily ještě Kanada a Venezuela.

"Nešlo nám to. V útoku nám chyběla přesnost, obrana nám haprovala a nepokryli jsme jejich klíčové hráče. Totálně jsme to pohnojili," citovala agentura AFP argentinského kapitána Campazza.

Utkání Argentina – Dominikánská republika 75:79

Premiérový postup na MS si zajistila Gruzie. Tým kolem 217 centimetrů vysokého pivota Giorgiho Šermadiniho a bývalého hráče NBA Tornikeho Šengeliji sice na závěr kvalifikace podlehl Islandu 77:80, ale ve skupině L obsadil třetí místo za Španělskem a Itálií.

"Úžasné. Mám ohromnou radost. Strašně moc to pro nás znamená," řekl gruzínský reprezentant Thaddus McFadden, americký rodák, který v minulosti hrál za Ústí nad Labem a nyní působí ve španělské Murcii.

V africké části kvalifikace poprvé uspěly Jižní Súdán a Kapverdy vedené pivotem Realu Madrid Edym Tavaresem.

Další výsledky kvalifikace

Šampionát, který se uskuteční od 25. srpna do 10. září v Indonésii, Japonsku a na Filipínách, už zná všech 32 účastníků. Jako poslední se dnes večer kvalifikovali Srbové díky vítězství nad Brity 101:83.

Na turnaji si nezahraje výběr jednoho z hostitelů Indonésie, protože nesplnil podmínku mezinárodní federace FIBA a nepostoupil do čtvrtfinále asijského šampionátu. Po porážce 58:108 s Čínou vypadl v osmifinále.