Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Nový nejlépe placený hráč v historii NFL. Prescott z Dallasu vydělá za čtyři roky 5,4 miliardy

Dak Prescott v dresu Dallasu.
Dak Prescott v dresu Dallasu.Nick Cammett / Getty Images North America / Getty Images via AFP / Profimedia
Rozehrávač Dak Prescott (31) se stane díky nové smlouvě s klubem Dallas Cowboys nejlépe placeným hráčem v historii ligy amerického fotbalu NFL. Čtyřletý kontrakt platný od příští sezony mu vynese 240 milionů dolarů (zhruba 5,4 miliardy korun). Hvězdě přitom dobíhá čtyřletá smlouva na 160 milionů dolarů (3,6 miliardy).

S výdělkem 60 milionů dolarů za sezonu Prescott překoná o pět milionů dolarů dosavadní rekordní smlouvy Joea Burrowa (Cincinnati Bengals), Trevora Lawrence (Jacksonville Jaguars) a Jordana Lovea (Green Bay Packers).

"Doufám, že o tomhle (nové smlouvě) a mých kapsách už jsme namluvili dost. Teď se můžeme soustředit na tým a na úspěchy, kterých chceme dosáhnout," uvedl Prescott po úvodním zápase nové sezoně, v němž Dallas v neděli porazil Cleveland Browns 33:17.

Prescott hraje za Cowboys celou svou kariéru v NFL od roku 2016. K dalšímu triumfu v Super Bowlu populárnímu klubu zatím nepomohl. Svůj dosud poslední pátý titul získal Dallas v roce 1995.

Jeho kontrakt je obrovským rozdílem oproti rekordní smlouvě v NHL. Tu nedávno uzavřel německý útočník Leon Draisaitl, který prodloužil o osm let s Edmontonem a s průměrem 14 milionů dolarů ročně (zhruba 318 milionů korun) bude nejlépe placeným hráčem NHL. Celková gáže 112 milionů dolarů je nejvyšší částkou, která kdy v soutěži za jeden podpis padla. V porovnání s Prescottem to však není ani polovina...