Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alonso se po kolizi pustil do Hamiltona: Je to idiot. Umí jezdit, jen když je první

Alonso se po kolizi pustil do Hamiltona: Je to idiot. Umí jezdit, jen když je první
Alonso se po kolizi pustil do Hamiltona: Je to idiot. Umí jezdit, jen když je prvníReuters
První kolo Velké ceny Belgie formule 1? Pořádná divočina. Lewis Hamilton (37) na sebe sice po závodě vzal vinu za kolizi se zkušeným protějškem Fernandem Alonsem (41), Španěl však nešetřil ostrými slovy. "Je to idiot. Umí jezdit, jen když je první," vykřikl jezdec Alpine do týmové vysílačky. Brit závod narozdíl od staršího kolegy po srážce nedokončil.

"To je idiot. Zkřížil mi cestu z vnějšku," vykřikl Alonso do vysílačky. Španěl, který startoval do Velké ceny Belgie po boku Hamiltona ze třetí pozice, se rychle prohnal kolem Sergia Péreze a poskočil na průběžnou druhou příčku. O pár vteřin později byl však až pátý.

"Měli jsme skvělý start, ale tenhle chlap umí jezdit a startovat, jen když je první," pokračoval do týmové vysílačky rozčílený Alonso, který nakonec dokončil belgickou Velkou cenu na pátém místě, první dojel Max Verstappen.

Konečné pořadí Velké ceny F1 Belgie

O poznání hůř dopadl sedminásobný mistr světa Lewis Hamilton, který poprvé po 21 závodech v řadě nedojel do cíle. "Díval jsem se na opakovaný záběr a byla to moje chyba. Fernando byl v mém slepém úhlu, neviděl jsem ho a nedal jsem mu tak dost prostoru," uznal Hamilton v cíli.

Na Španělova slova zareagoval pro televizi Sky Sports: "Je hezké vědět, co si o mně myslí. A je lepší, když to řekl otevřeně. Vím, jak se cítíte v zápalu boje. Ale nebyl v tom ode mě úmysl a přebírám za to zodpovědnost. To je to, co dělají dospělí lidé."

Také Alonso byl v cíli smířlivější. "Nyní incident viděl a bere na sebe odpovědnost, což je od něj samozřejmě velmi milé," pronesl bez emocí a dodal: "Naštěstí bylo moje auto velmi silné, nic se nestalo a mohl jsem pokračovat. Po zbytek závodu jsem cítil, že je auto v pořádku."