Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ally Pally, den šestý: Van Barneveld postupuje, prvním kolem neprošla ani poslední z žen

Aktualizováno
Ally Pally, den šestý: Van Barneveld postupuje, prvním kolem neprošla ani poslední z žen
Ally Pally, den šestý: Van Barneveld postupuje, prvním kolem neprošla ani poslední z ženProfimedia
Úterní program šipkařského mistrovství světa přinesl další čtyři zajímavé duely. Kromě velezkušného Raymonda van Barnevelda (55) diváci sledovali i souboj mezi Rickym Evansem (32) a Fallon Sherrockovou (28). Šestý hrací den v Alexandra Palace byl však i pro třetí ženu v turnaji dnem posledním...

Williams – Bialecki 3:2

První zápas úterního programu mezi Jimem Williamsem a Sebastianem Bialeckim byl jako na houpačce. Polský šipkař se dvakrát ujal vedení, nicméně Velšan, který byl v tomto zápase považován za mírného favorita, dokázal pokaždé srovnat stav a vybojoval si rozhodující pátý set, který ovládl 3:1 na legy a postoupil do druhého kola. Oba šipkaři měli velmi slušnou úspěšnost zavírání, když se dostali nad 40 %. Williams ve třetím setu dokonce dokázal zavřít 154.

Hughes – Hendricks 1:3

Velmi neatraktivní podívanou nabídl souboj mezi Jamiem Hughesem a Jimmym Hendriksem. Oba šipkaři se nedokázali na pódiu slavné "Ally Pally" srovnat s bouřlivou atmosférou a k vidění byly velmi podprůměrné šipky. Jak Angličan, tak Nizozemec zahráli průměrně na tři šipky pod 80 bodů (79,78 a 78,33). Šťastnější byl nakonec osmadvacetiletý reprezentant země tulipánů, který narozdíl od svého soupeře neselhal na doublech – úspěšnost 29,73 % oproti 18,92 % Hughese. 

Evans – Sherrocková 3:1

Ani třetí žena na letošním mistrovství světa neprošla přes první kolo. Fallon Sherrocková sice rozehrála zápas s Rickym Evansem ve velkém stylu, v prvním setu zahrála 180 a čtyřikrát přes 140 a s přehledem se dostala do vedení. Ve druhé sadě už anglický šipkař srovnal krok a v koncovce se mu povedlo vyrovnat skóre, ač Sherrocková mohla i podruhé zavřít.

Klíčovým okamžikem zápasu byla koncovka třetí sady, ve které osmadvacetiletá šipkařka prováhala při svém servisu dvě možnosti ukončit rozhodující leg a Evans její chyby potrestal. I čtvrtý set musel rozhodnout až pátý leg, ale v něm už favorizovaný Evans své soupeřce nedal šanci zápas otočit. Ve druhém kole čeká Evanse souboj s krajanem Joem Cullenem.

Van Barneveld – Meikle 3:1

I přes nervózní začátek si nakonec legendární Raymond van Barneveld porozuměl se slavnou Alexandra Palace a za podpory své "Barney Army" zvládl souboj s těžkým soupeřem Ryanem Meiklem. Zkušený Nizozemec se oklepal ze ztráty první sady ve velkém stylu a získal všechny tři následující sety, přičemž ztratil pouze dva legy! "Barney" měl velice slušný průměr (95,18), ale zaskvěl se především při zavírání – úspěšnost 50 %!