Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ally Pally, den sedmý: Do hry vstoupil největší favorit, kometa Rock dál udivuje

Aktualizováno
Ally Pally, den sedmý: Do hry vstoupil největší favorit, kometa Rock dál udivuje
Ally Pally, den sedmý: Do hry vstoupil největší favorit, kometa Rock dál udivujeProfimedia
Slavné pódium v Alexandra Palace přivítalo ve středu poprvé největšího aspiranta na titul. Nizozemec Michael van Gerwen (33) ve večerním programu porazil Velšana Lewise Williamse (20) suverénně 3:0. Kromě trojnásobného mistra světa organizace PDC se v Ally Pally představili i Mervyn King (56), Gabriel Clemens (39) či talentovaný Josh Rock (21). Program sedmého hracího dne v Londýně otevřel dramatický zápas, který ovládl Litevec Darius Labanauskas (46). V dalších kláních uspěli Martijn Kleermaker (31), kometa letošní sezony Josh Rock (21) či Dave Chisnall (42).

Odpolední program

O'Shea – Labanauskas 2:3

Sedmý hrací den nabídl na úvod bláznivý duel. John O'Shea sice vyhrál první dva úvodní sety, ale nakonec s Dariusem Labanauskasem prohrál 2:3. Litevec přitom vévodil i v prvních dvou sadách, do nichž shodně vstoupil vedením 2:0 na legy. Ani jednou však náskok nedokázal proměnit v zisk sady, a tak se musel ztrachovat o postup až do samotného konce. Ten však zvládl perfektně a i díky vysokému zavření (158) dokázal zvítězit s průměrem 83,78 na tři šipky.

Kleermaker – Han 3:0

Jednoznačná záležitost. Martijn Kleermaker smázl ve třech setech Xichenga Hana a postoupil do druhého kola. Nizozemec nepotřeboval kdo ví jaký výkon, proti Číňanovi zahrál průměr pouze 83,28 na tři šipky. Poměrně kvalitní měl "The Dutch Giant" zavírání – úspěšnost 37,5 % výrazně ponížil až poslední set.

Rydz – Rock 0:3

Kometa ze Severního Irska pokračuje při svém debutu na MS ve skvělých výkonech, nasazený 23. hráč Callan Rydz naopak balí kufry tak trochu předčasně. Josh Rock ovšem kraloval a to ve všech ohledech – měl lepší průměr na tři šipky (92,27 oproti 88,10) i úspěšnost na doublech (36 % oproti 14,81 %). Zda má teprve jedenadvacetiletý mladík na to, aby udělal výrazný úspěch hned při své premiéře v Ally Pally, ukáže už další souboj s Nathanem Aspinallem.

Chisnall – Gilding 3:1

První set získal bez zaváhání outsider Andrew Gilding, další tři však už patřily hvězdnému Davu Chisnallovi. Dvanáctý hráč světového žebříčku se nenechal zastrašit dobrou hrou svého krajana a v pravou chvíli dokázal udeřit. "Goldfinger" se tak loučí s Ally Pally, přestože nasbíral průměr 95,01 na tři šipky a zaznamenal rovněž fantastickou úspěšnost 41,18 % na doublech. "Chizzymu" nakonec stačilo slabší zavírání (32,14 %), které však podpořil skvělý průměr 97,87. K vidění bylo hned 14 "180", které si oba hráči rozdělily rovnoměrně mezi sebe.

Večerní program

King – Baggish 3:2

Danny Baggish dlouho tahal za kratší konec provazu, na začátku zápasu se hodně trépil, což dokumentoval i okamžik z první sady, kdy minul deset pokusů při zavírání a přesto leg získal. Postupně se ale začala projevovat zkušenost šestapadesátiletého Mervyna Kinga který nejdříve prolomil Baggishův servis a následně při vlastním podání vedení navýšil. Baggish časem našel jistotu a po snížení na 2:1 ze sebe vytřískal ve čtvrté sadě maximum (průměř 101,57 a 60% zavírání). I proto se muselo rozhodnout v páté sadě, kterou už ale King odehrál ve vysokém standardu a naopak Baggish se kvůli množství chyb ani nedostal k možnosti zavírat.

Clemens – O'Connor 3:0

V atraktivním prvním setu se Němec Gabriel Clemens se svým irským rivalem přetahoval, ale nakonec ho zlomil. Také druhá sada měla vysokou kvalitu. William O'Connor sice ztrácel už 0:2, ale vybičoval se vynutil si pátý leg. V něm začal Clemens skvostně, díky čtvrté "180" si vybudoval náskok, který nepustil. Třetí sada už pk měla klidný průběh, Clemens okamžitě prolomil O'Connorovo podání a skvělým zakončením "132" si udržel i vlastní leg. Drama tak nabídly až poslední šipky zápasu, kde se oba muži snažili zavřít dvojku. Clemens byl tím šťastnějším a zápas ukončil.

Van Gerwen – Williams 3:0

Takhle hraje šampion! První set vyhrál Michael Van Gerwen 3:1, ten druhý získal ještě snadněji. První dva legy získal favorit na 13 a 12 šipek a s klidem zvládl i třetí. S průměrem 125,25 hodil "nejlepší" set v historii mistrovství světa. Ani ve třetí sadě neměl Lewis Williams šanci, Van Gerwen rychle vedl 2:0 a poslední leg zavřel 13 šipkami.

Bunting – Gates 3:1

V prvním setu došlo na pátý leg, ve kterém bývalý baseballista Leonard Gates začínal a celý ho nakonec ovládl. Američan pak už ale vysoký standard hry neudržel a ostřílený mazák Stephen Bunting postupně získával v zápase kontrolu. Pomohla mu i nervózní koncovla čtvrtého legu druhé sady, kde se Gates několikrát marně snažil hodit double. Blížící se vítězství předznamenalo Buntingovo zavření na "124" ve čtvrtém setu, kde Gates opět přišel o podání. Sedmatřicetiletý Angličan sice ještě jeden leg prováhal a na vítězství potřeboval sedm mečbolů. Gatese ale poslal domů a těší se na bitvu s krajanem Davem Chisnallem.