Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ally Pally, den devátý: Bitva dvou Angličanů skončila postupem Crosse, dál jde i Clayton

Aktualizováno
Ally Pally, den devátý: Bitva dvou Angličanů skončila postupem Crosse, dál jde i Clayton
Ally Pally, den devátý: Bitva dvou Angličanů skončila postupem Crosse, dál jde i ClaytonProfimedia
Páteční program šipkařského mistrovství světa opět nabídl osm zajímavých duelů, tentokrát už bez české účasti. Postup do osmifinále si zajistil například Rob Cross (32), který v atraktivním zápase dokázal porazit Scotta Williamse (32) 3:1 na sety. Do další fáze turnaje postupuje také Velšan Jonny Clayton (48) nebo Joe Cullen (33).

Odpolední program

Dolan – Hendriks 3:1

První duel pátečního programu měl jasného favorita – Brendana Dolana. Zkušený šipkař svou roli splnil a ani nemusel proti Jimmymu Hendriksovi předvést svůj nejlepší výkon. Ze strany holandského šipkaře to nebyla žádná sláva. Především první dva sety měl katastrofální bilanci v zavírání – jeho úspěšnost na konci zápasu ukazovala pouhých 16,67 %, což na soupeře formátu Dolana nemohlo stačit. Ten sice třetí set překvapivě ztratil, vše ale napravil v setu čtvrtém a postoupil do dalšího kola.

Dobey – Kleermaker 3:0

Přestože tomu výsledek moc nenasvědčuje, šlo o poměrně vyrovnaný duel. Jak první, tak třetí set musel rozhodnout až pátý leg. O osudu utkání tak pravděpodobně rozholo lepší zavírání Angličana (50 %), úplně zle si přitom nevedl ani Kleermaker (33,33 %). Dobey si v zápase pomohl také pěti "180", zatímco Holanďan zapsal pouze jednu.

Smith – Labanauskas 3:1

Třetí zápas nabídl fanouškům parádní podívanou. Postaral se o to jak Ross Smith, tak jeho litevský soupeř Darius Labanauskas. První set ovládl Angličan i díky 100% zavírání, když neminul ani jeden ze tří pokusů. Co se týče zavírání, byli oba hráči perfektní – Smith zavíral s úspěšností 57,89 % a jeho soupeř se mohl pyšnit dokonce 70% úspěšností. Velmi atraktivní duel nakonec ovládl Smith, který pokořil stobodovou hranici na tři šipky, hodně k tomu přispělo jeho deset "stoosmdesátek".

Cross – Williams 3:1

Skvělé šipky viděli diváci v Alexandra Palace také během zápasu dvou anglických šipkařů, kde se proti sobě postavili Rob Cross a Scott Williams. Hned úvodní set získal ve svůj prospěch Williams, jenže mistr světa z roku 2018 od druhého setu přepnul na vyšší rychlostní stupeň a bylo to znát. Především druhý set se Crossovi povedl na jedničku, když jeho průměr na tři šipky dosáhl hodnoty 108,82. Favorit tohoto klání následně vyhrál i další dva sety a mohl se radovat z postupu. Vyzdvihnout zaslouží úspěšné zavírání obou šipkařů – Williams dosáhl na hodnotu 40,91 %, Cross dokonce na 57,89 %.

Večerní program

Schindler – Lukeman 3:1

Předzápasové predikce mírně favorizovaly Martina Schindlera, což se nakonec ukázalo jako správná předpověď. Nicméně je potřeba dodat, že Martin Lukeman byl pro německého šipkaře více než rovnocenným soupeřem, což dokládají i statistiky. Angličan svého soka dokonce předčil v bodech na tři šipky, kde docílil hodnoty 94,52, Schindler zaznamenal 93,04. Schindlerovi se ve třetím setu povedlo zavřít 170, díky čemuž získal brejk a získal třetí set. V tom následujícím pak své dílo dokonal.

Noppert – Cameron 3:1

V tomto zápase se neočekávalo nic jiného, než jasné vítězství světové devítky. Danny Noppert měl podle očekávání od samotného úvodu navrch, díky čemuž vyhrál první dva sety. V tom třetím ale David Cameron zabojoval a díky brejku v pátém legu si vynutil čtvrtý set. Tam už ale opět dominoval Holanďan – měl fantastickou úspěšnost zavírání (100 %), i průměr na tři šipky (109,11).

Clayton – Van Trijp 3:0

Zřejmě nejjednoznačnější průběh měl zápas mezi Jonny Claytonem a Danny van Trijpem. Holanďan během celého klání uhrál s Claytonem pouze tři legy, což na postup stačit samozřejmě nemohlo. Za zmínku určitě stojí druhý set, ve kterém Velšan exceloval. Kromě toho, že v zavírání ani jednou neminul, udržel si v rámci druhého dějství neuvěřitelné skóre na tři šipky – 120,24.

Cullen – Evans 3:1

Zavěrečný duel pátečního dne obstarala dvojice Joe Cullen a Ricky Evans. První dva sety byly jasně v režii Cullena, kterému se dařilo zavírat, ale také držet vysoký nához nad 90. Jenže ve třetím setu hrál skvělé šipky také Evans a zaslouženě snížil stav zápasu na 1:2. Čtvrtý set přinesl fantastickou podívanou z obou stran – Cullen se v náhozu dostal na 101,26, Evans kontroval 95,57. Z postupu se ale nakonec radoval Cullen, který poslední leg zavřel na 11 šipek. V utkání bylo k vidění hned 14 "stoosmdesátek".