Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ally Pally, den čtvrtý: Další česká fantazie! Sedláček smázl Smithe a postupuje dál

Aktualizováno
Ally Pally, den čtvrtý: Další česká fantazie! Sedláček smázl Smithe a postupuje dál
Ally Pally, den čtvrtý: Další česká fantazie! Sedláček smázl Smithe a postupuje dálProfimedia
Alexandra Palace a čas Vánoc? To je vrchol šipkařské sezony! Londýnská "Ally Pally" hostí už čtvrtý hrací den mistrovství světa PDC, kterého se účastní také dva čeští hráči. V sobotu se o vůbec první úspěch českých šipek na nejslavnějším turnaji zasloužil Adam Gawlas (20), který vyřadil po dramatické bitvě Richieho Burnetta (55). V neděli vystoupal na slavné pódium také Karel Sedláček (43). A české šipky slaví znovu. "Zlej Kája" zahrál fantasticky, Raymonda Smithe (43) vyprovodil ve třech setech a připsal si své první vítězství na MS!

Sedláček – R. Smith 3:0

Na závěr týdne si užil atmosféru slavné Alexandra Palace už druhý Čech. Karel Sedláček se postavil na ikonické pódium už potřetí v kariéře a začal skvěle. První set ovládl proti podání Australana Raymonda Smithe s výborným průměrem 95,64 a úspěšností 60 % na doublech. A ještě lépe si "Zlej Kája" vedl ve druhé sadě, kterou získal bez ztráty legu s průměrem 93,94 na tři šipky!

Také do závěrečného setu začal "Evil Charlie" skvěle. A v nastoleném trendu pokračoval. Na své první dva legy ve třetí sadě dosáhl už třináctou šipkou, stejně jako Smith, který dokonce v jednom případě zavřel jedenáctou šipkou. V rozhodujícím legu ale Zlej Kája přidal třetí maximum a následně doublovou čtyřkou rozhodl o svém historickém vítězství!

Výborný výkon českého šipkaře podtrhuje skvělý průměr 98,72 na tři šipky a famózní úspěšnost na doublech 60 %! Sedláček ve druhém kole narazí na 14. hráče světa Dirka van Duijvenbodena.

Heta – Lewis 3:0

O své extratřídě přesvědčil přítomné v “Ally Pally” Damon Heta. Australan, který ve druhém kole vyzval dvojnásobného mistra světa Adriana Lewise, si počínal na slavném pódiu bezkonkurenčně. S průměrem 97,17 ovládl "The Heat" zápas proti slavnému Anglučanovi hladce 3:0.

Woodhouse – Omelchenko 3:0

Jednoznačný průběh mělo třetí utkání nedělního programu. Vladyslav Omelchenko, který se představil v Alexandra Palace na mistrovství světa jako vůbec první Ukrajinec, sice předvedl zavření 143 bodů, ale Luke Woodhouse ukázal svou sílu. Kromě vysokého "checkoutu" 119 zahrál "Woody" průměr 87,89 na tři šipky a zaslouženě zvítězil 3:0 na sety.

Razma – Jiwa 3:1

Nedělní program mistrovství světa otevřel pro šipkařský svět exotický duel Lotyše Madarse Razmy s Indem Prakashem Jiwou. A asijský outsider si nevedl vůbec zle. "Latvian Razmatazz" si však se svým soupeřem poradil a to především díky dobrému závírání – úspěšnost 39,29 %. Razma, který potvrdil roli favorita, narazí ve druhém kole na velikána Garyho Andersona.

De Decker – J. Smith 3:1

Zatímco první set získal Mike de Decker velmi rychle, v tom druhém se nadřel o poznání víc. Jeho soupeř Jeff Smith totiž zahájil druhou sadu brejkem. De Deckerovi se však podařilo brejk hned vrátit. Druhý set tak nakonec rozhodl až pátý leg, který zvládl lépe Belgičan. Ve třetím setu však kanadský šipkař zabral a snížil stav na 1:2. Ve čtvrtém setu měl sice Smith lepší průměr (95,35), ani to však na zdramatizování zápasu nestačilo a do dalšího kola postoupil De Decker. 

Williams – Joyce 3:1

Mírným favoritem zápasu měl být Ryan Joyce, kterému patří ve světovém žebříčku 40. místo, nicméně lépe si v tomto anglickém duelu vedl o pět let mladší Scott Williams, kterému se podařilo uzmout hned první dějství. Ačkoliv Joyce ve druhém setu zvítězil, další dvě hry patřily jeho protivníkovi, který do dalšího kola postoupil i díky skvělé úspěšnosti v zavírání – 55,56 %.

Campbell – Baggish 0:3

Překvapivě rychlý průběh měl duel mezi Kanaďanem Mattem Campbellem a Američanem Danny Baggishem. Ačkoliv měli oba hráči průměr na tři šipky přes 92 bodů, byla za celý zápas k vidění pouze jedna "180". Utkání nakonec ovládl Baggish díky lepší úspěšnosti zavírání, která dosáhla 45 %. Američan se v dalším kole utká s Mervynem Kingem.

Aspinall – Krčmar 3:1

Aspinall v utkání proti Chorvatu Krčmarovi potvrdil roli velkého favorita. Jednatřicetiletý Angličan pro sebe získal hned úvodní set, ten druhý však patřil Krčmarovi. Ten zahájil skvěle i třetí set, který zavřel 102. Aspinall ale následně odpověděl šesti vyhranými legy v řadě a mohl slavit postup do dalšího kola.