Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Alcaraz v Indian Wells porazil Griekspoora a připsal si jubilejní 100. výhru v kariéře

Ze světových jedniček dokázal na 100 výher dosáhnout rychleji jen McEnroe.
Ze světových jedniček dokázal na 100 výher dosáhnout rychleji jen McEnroe.Profimedia
Carlos Alcaraz (19) si na Masters 1000 v Indian Wells poradil 7:6, 6:3 s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem (26) a ve 132. zápase kariéry si připsal již 100. vítězství. Rychleji na tuto metu dosáhl z celkově 28 světových jedniček pouze John McEnroe (64), jenž potřeboval o jedno utkání méně. V osmifinále si Španěl usilující o návrat do čela světového žebříčku zahraje s Britem Jackem Draperem.

Carlos Alcaraz se po triumfu na loňském US Open stal nejmladší světovou jedničkou a nyní ještě stále jako teenager dosáhl na další milník. Necelé dva měsíce před 20. narozeninami si připsal jubilejní 100. vítězství a dostal se do elitní společnosti. 

Španělský mladík na to potřeboval 132 zápasů, přičemž z 28 tenistů, kteří byli během kariéry světovou jedničkou, to dokázal rychleji jen John McEnroe. Alcaraz překonal Andreho Agassiho (135), Rafaela Nadala (137) či Matse Wilandera s Jimmym Connorsem (138).

"Jsem na svou stou výhru pyšný a doufám, že je to první stovka z mnoha dalších. O této statistice jsem věděl, ale myslel jsem, že bych na to dosáhnul až v případném příštím kole," usmál se Alcaraz.

Stou výhru zaznamenal na turnaji Masters 1000 v Indian Wells proti Tallonu Griekspoorovi. Nizozemského outsidera porazil bez ztráty podání 7:6, 6:3, když odvracel pouze dva brejkboly. Sám využil šanci na brejk pouze v úvodu druhé sady, kdy se ujal vedení 3:0.

Přehled zápasu Alcaraz – Griekspoor 7:6, 6:3

Alcaraz do Kalifornie dorazil po krátkém odpočinku zaviněném obnoveným zraněním hamstringu. Předtím v únoru odehrál dva antukové turnaje na jihoamerických antukách po více než tříměsíční pauze, v Buenos Aires triumfoval a v Riu de Janeiro prohrál finále s Cameronem Norriem.

Španělský tenista má v Indian Wells jako jediný šanci sesadit z čela světového žebříčku Novaka Djokoviče. Na první místo se vrátí ale jen v případě triumfu a pokud by chtěl post světové jedničky udržet i pro začátek antukového jara, musel by následně obhájit triumf na dalším podniku Masters v Miami.

Sestřih zápasu Alcaraz – Griekspoor
Livesport

V osmifinálke se loňský semifinalista Alcaraz utká s o dva roky starším Britem Jackem Draperem, kterého loni na podzim zdolal ve třech setech v hale v Basileji. 

"Jsem připraven. Tyhle typy zápasů mám rád. Jack hraje opravdu dobře, nedávno jsem s ním hrál v Basileji a bylo to opravdu těžké. Musím předvést svůj nejlepší tenis, abych takového soupeře porazil. Bude to hezký zápas pro diváky a samozřejmě si ho půjdu užít," řekl Alcaraz.

Draper v britském souboji generací porazil 7:6, 6:2 o čtrnáct let staršího krajana Andyho Murrayho, který poprvé od 3. ledna a sérii deseti zápasů neuhrál ani set.

Wawrinka přehrál mladíka Runeho

Švýcar Stan Wawrinka zdolal v souboji generací 6:2, 6:7, 7:5 světovou osmičku Dána Holgera Runeho, přestože za stavu 6:2 a 5:3 nevyužil mečbol. Nenapodobil tak první vzájemný souboj z loňské haly Bercy, kde proti překvapivému pozdějšímu šampionovi neproměnil tři mečboly a soupeře po zápase poučoval o slušném chování.

V osmifinále se finalista z roku 2017 Wawrinka utká znovu po měsíci s Jannikem Sinnerem. Italský tenista si poradil s Francouzem Adrianem Mannarinem.

Sestřih zápasu Wawrinka – Rune
Livesport

Světová desítka Félix Auger-Aliassime porazil 7:5, 6:4 Argentince Francisca Cerúndola, byť si ve třetím gamu raketou rozseknul bradu a přímo na kurtu si ji musel nechat pár stehy zašít.

Ve svém prvním osmifinále v Indian Wells kanadský tenista vyzve domácího Tommyho Paula. Američan zdolal 4:6, 6:2, 6:4 v souboji hráčů druhé světové dvacítky Poláka Huberta Hurkacze a postupem do osmifinále vyrovnal své kalifornské maximum z roku 2021.

Světová pětka Taylor Fritz ve třetím kole domácího Masters v Indian Wells smetl 6:1, 6:2 argentinského antukáře Sebastiána Báeze, vyhrál 9 z 10 posledních zápasů a pokračuje v obhajobě svého nejcennějšího titulu. V osmifinále se Američan utká s Maďarem Mártonem Fucsovicsem.