Tennis Tracker: Siniaková ve čtyřhře v Římě dohrála, Malečková pokračuje v životní formě

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Siniaková ve čtyřhře v Římě dohrála, Malečková pokračuje v životní formě

Siniaková vypadla v deblové soutěži na tisícovce v Římě ve čtvrtfinále.
Siniaková vypadla v deblové soutěži na tisícovce v Římě ve čtvrtfinále.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 15. května?

Hlavní události

22:43Alexander Zverev na antukovém Masters 1000 v Římě porazil bez ztráty podání 6:4, 6:3 Američana Taylora Fritze a počtvrté v italské metropoli postoupil mezi kvarteto nejlepších. O první finále od loňského září si německý šampion z roku 2017 zahraje s chilským outsiderem Alejandrem Tabilem (H2H 0:0).

Sestřih zápasu

Alexander Zverev si poradil s Taylorem Fritzem
Livesport

16:12Jesika Malečková si v předchozím týdnu na podniku W75 v Praze zahrála své největší semifinále a nyní se coby náhradnice propracovala na akci 125k v Parmě z kvalifikace do svého největšího čtvrtfinále. Devětadvacetiletá Češka, která v minulém kole slavila na 12. pokus svůj první skalp TOP 100, prošla mezi nejlepší osmičku přes Emilianu Arangovou, jež po první sadě vzdala (5:7). Ve čtvrtfinále může potkat Slovenku Annu Karolínu Schmiedlovou.

Sestřih utkání Tabilo – Zhang + Rozhovor

Alejandro Tabilo navázal na skalpy Novaka Djokoviče a Karena Chačanova a poprvé v kariéře si zahraje semifinále na prestižních tisícovkách. Chilan v Římě přehrál 6:3, 6:4 Zhizhen Zhanga, který se mohl stát prvním čínským semifinalistou turnajů Masters. V semifinále narazí buď na bývalého šampiona Alexandera Zvereva, nebo Taylora Fritze. 

Tabilo pokračuje na Masters v Římě v životním turnaji.
Livesport
Rozhovor s Tabilem.
Livesport

16:00Kateřina Siniaková s Taylor Townsendovou do semifinále čtyřhry na tisícovce v Římě nepostoupily. Turnajové pětky ve čtvrtfinále podlehly 3:6, 6:7 nasazeným trojkám Coco Gauffové a Erin Routliffeové.

Další zprávy

20:50Danielle Collinsová na antuce v Římě porazila 6:4, 6:3 bývalou světovou jedničku Viktorii Azarenkovou a bez ztráty setu postoupila do semifinále. V něm třicetiletá Američanka, jež po sezoně ukončí kariéru, vyzve další Bělorusku Arynu Sabalenkovou (H2H 0:5), která se v posledních 20 zápasech stala její jedinou přemožitelkou.

17:51Simona Halepová po zkráceném trestu za doping nezvládla ani druhý zápas. Zatímco v březnu v Miami podlehla ve třech setech Paule Badosaové, na akci 125k v Paříži za stavu 7:5, 2:3 ze svého pohledu vzdala McCartney Kesslerové. Bývalá světová jednička navíc nedostala divokou kartu na French Open, kde získala jeden ze svých dvou grandslamových titulů.

16:39 – Po Daliborovi Svrčinovi nezvládl druhé kolo na challengeru v Oeirasu ani Vít Kopřiva. Čtvrtý nasazený nestačil 4:6, 6:1, 3:6 na až 208. hráče světového pořadí Jorise De Looreho z Belgie. 

16:25Markéta Vondroušová po brzkém vyřazení na tisícovce v Římě uzavře přípravu na French Open v příštím týdnu na pětistovce ve Štrasburku. Česká jednička dostala divokou kartu od pořadatelů. 

14:20Aryna Sabalenková odvracela v osmifinále tři mečboly, ovšem ve čtvrtfinále nedala šanci Jeleně Ostapenkové a bývalou šampionku French Open a loňskou semifinalistku římské tisícovky přehrála snadno 6:2, 6:4. O své premiérové finále ve Foro Italico bude usilovat proti krajance Viktorii Azarenkové, nebo Danielle Collinsové. Více informací najdete v článku.

13:55Dalibor Svrčina skončil na challengeru v portugalském Oeirasu již ve druhém kole a na 10. letošní vítězství nedosáhl. Jednadvacetiletý Čech nestačil 3:6, 4:6 na nasazenou šestku Romána Andrése Burruchagu z Argentiny.

09:30 – Simona Halepová se nebude moci zúčastnit druhého grandslamového turnaje sezony. Organizátoři soutěže se rozhodli rumunskou tenistku a vítězku turnaje z roku 2018 nezařadit na seznam hráček, které budou startovat na divokou kartu. Halepová, která má za sebou nedávnou dopingovou kauzu, má přitom v plánu hrát na turnaji Clarins Trophy v Paříži, což měla být její příprava na French Open. Více informací najdete v článku.

Na seznamu pozvaných je šest hráček z Francie včetně loučící se Alizé Cornetové, Ajla Tomljanovicová z Austrálie a Sachia Vickeryová z USA.