Ruud v Bastadu potvrdil roli favorita. Ve čtvrtfinále jsou i Rubljov a suverénní Zverev

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ruud v Bastadu potvrdil roli favorita. Ve čtvrtfinále jsou i Rubljov a suverénní Zverev

Aktualizováno
Casper Ruud v Bastadu potvrdil svou roli favorita.
Casper Ruud v Bastadu potvrdil svou roli favorita.Profimedia
Čtvrtý hráč světa Casper Ruud (24) po loňském zaváhání v roli obhájce titulu letošní vstup do antukového podniku ATP 250 ve švédském Bastadu zvládl a s Alexanderem Ševčenkem (22) si poradil hladce ve dvou setech. Do atraktivního čtvrtfinálového souboje v pětitisícovém městečku na severu Evropy postoupili také Andrej Rubljov (25) a Alexander Zverev (26), který deklasoval Thiaga Monteira (29).

Ruud – Ševčenko 6:2, 6:4

Casper Ruud letos pouze na třech ze 14 turnajů vyhrál víc jak jeden zápas a pokaždé na oblíbené antuce. Nakonec to pak ale dotáhl k úspěchům - v Estorilu triumfoval, na Masters v Římě vypadl v semifinále a na Roland Garros prohrál až ve finále.

Nyní je největším favoritem na antuce ve švédském Bastadu, kde loni nezvládl svůj úvodní zápas proti Argentinci Franciscu Cerúndolovi a neobhájil tak titul z předchozí sezony.

Letos čtyřiadvacetiletý Nor nezaváhal. S o dva roky mladším hráčem z chvostu první světové stovky Alexanderem Ševčenkem si v prvním vzájemném střetnutí poradil 6:2, 6:4, když jediné komplikace řešil v úvodu druhé sady po ztrátě servisu a stavu 0:2.

Sestřih zápasu Ruud – Ševčenko.
Livesport CZ

"Za výhru jsem moc rád. Loni to pro mě bylo těžké, prohrál jsme hned v prvním zápase. Takže je příjemné znovu vyhrát před skandinávským publikem. Podmínky dnes byly náročné, dost foukalo, ale vypořádal jsem se s tím dobře," pochvaloval si trojnásobný grandslamový finalista Ruud.

Ve čtvrtfinále se Ruud utká poprvé se Sebastianem Ofnerem. Rakouský tenista ve druhém kole zdolal po obratu 4:6, 6:4, 6:4 Španěla Bernabéa Zapatu.

Zverev – Monteiro 6:1, 6:0

Už ve čtvrtfinále dojde dojde na zajímavý souboj Alexandera Zvereva s Andrejem Rubljovem. O rok starší Němec vede ve vzájemné bilanci 5:1, jedinou porážku utrpěl v posledním střetnutí letos v Dubaji. 

Šestadvacetiletý němec zvládl druhé kolo suverénně. Zatímco v úvodním zápase s Alexem Molčanem musel do tří setů, dnes smetl 6:1, 6:0 Brazilce Thiaga Monteira.

Rubljov – Kotov 6:3, 7:6

Loňský semifinalista a letos druhý nasazený Rubljov ve svém úvodním vystoupení na turnaji porazil 6:3, 7:6 krajana Pavla Kotova, přestože ztratil úvodní dva gamy a ve druhé sadě prohrával 2:5. 

Další výsledky turnaje v Bastadu