Perušič se Schweinerem nemají na MS po prohře s Brazilci jisté play off

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Perušič se Schweinerem nemají na MS po prohře s Brazilci jisté play off

Ondřej Perušič v utkání proti Mexiku.
Ondřej Perušič v utkání proti Mexiku.Profimedia
Beachvolejbalisté Ondřej Perušič (29) s Davidem Schweinerem (29) podlehli na mistrovství světa v Mexiku Brazilcům Evandrovi s Arthurem 16:21, 17:21 a po druhé prohře na turnaji musejí s postupem do play off čekat na poslední zápas ve skupině i na ostatní výsledky. Barbora Hermannová (32) s Marií-Sárou Štochlovou (24) také prohrály v závěrečném utkání ve skupině, a to s turnajovými čtyřkami Melissou Humanaovou-Paredesovou s Brandie Wilkersonovou z Kanady. Do play off postoupily z druhého místa s bilancí dvou výher a jedné porážky.

Vyrovnaný první set pro sebe získali Brazilci třemi body v řadě za stavu 14:14. Ve druhé sadě Evandro s Arthurem brzy odskočili a české jedničky už se nedokázaly dotáhnout, neboť se jim nedařilo zastavovat soupeřovy útoky. Perušič se Schweinerem tak mají v zamotané skupině I na kontě jednu výhru a dvě porážky. Ze 12 čtyřčlenných skupin projdou do play off vždy dva nejlepší páry plus čtyři ze třetích míst. Zbývajících osm dvojic ze třetí příčky se utká o poslední čtyři místa.

Ve druhém zápase Češi rozdrtili domácí Ricarda Galinda s Isaíasem Aguirrem 21:11, 21:8. Turnajové šestnáctky celý zápas jasně dominovaly, v jeho průběhu ani jednou neprohrávaly. Utkání zakončila jejich sedmibodová šňůra. Perušič se Schweinerem si tak spravili chuť po nečekané sobotní porážce 1:2 na sety s kubánskou dvojicí Jorge Alayo, Noslen Díaz.

"Věděli jsme, že jsme předevčírem nepředvedli nejlepší výkon a Mexičané naopak hráli dobrý volejbal, takže jsme čekali vyrovnaný zápas. Trošku víc foukalo než ostatní dny. Čekal jsem, že Mexičané v tom budou umět hrát, ale nadělali docela dost chyb. Nám se podařilo dobře zapodávat, zatlačit je, a potom jsme byli úspěšní v obraně," řekl Schweiner.

"Atmosféra byla bouřlivá, domácí měli velkou podporu. Už jsme ale s Davidem dostatečně zkušení, abychom se tím nenechali rozhodit a soustředili se jen na výkon," prohlásil Perušič. "Jsem rád, že jsme vyhráli takhle velkým rozdílem. Určitě nám to pomůže do dalších bojů," doplnil Schweiner.

Výsledky MS v plážovém volejbale